Проблемът е, че едно е общото желание за деборисовизация, второ е да се направи смислена и умна стратегия за достигане на тази цел

Ilian Vasilev

 

Време е за малко зрялост. Целта на Борисов е да покаже опозицията като импотентна, разделена, както между партиите така и вътре, като на този фон проповядва че той може, сам той и никой друг.
Но не го прави от излишък на самочувствие,а от страх. По опитните политици разбират това и за това не бързат, оставят го да греши от комбинацията на страх и чувство за изкючителност.
Но изчакайте - другата седмица започва Народното събрание и там ще го разкостят. Именно за това гледа преди това да измести фокуса от себе си върху дрязгите в опозицията.
Стратегическо търпение и господари на мълчанието е моята препоръка.
Днес Томислав Дончев от умнотия направи тъп ход - щял да остави Плана за Изпълнение на следващото правителство, след като срока е до края на месец април и той знае, че до тогава няма да има правителство. Мисли се за голям стратег - демек той казва това, хората се плашат че се губят срокове и го молят да свърши работата, т.е. само те могат.
Изобщо две са най-опасните мини - подценяването на Борисов /той е най-силното политическо животно на терена, с изключителне хищнически инстинкт, властта е всичко за него и - и съпруга, и любима, и майка и баща /, тоест 24/7 плете само интриги, планира медийни удари, корупционни сделки, мести постове, финанси.
И втората опасност, е надценяването му - едновременно с горното е страхлив, тщестлавен, самомнителен, несвободен в мисълта, отмъстителен, изобщо човек, който сам може да си навреди повече, отколкото враговете му могат да мечтаят.
Много шум за нищо е бурята в ИСМВ. Николай не каза нищо особено. Атанас Атанасов също каза, че свалянето на Борисов е дело, което ще изисква всеки глас. Със сигурност няма да стане министър - такива като него не стават.
Проблемът е, че едно е общото желание за деборисовизация, второ е да се направи смислена и умна стратегия за достигане на тази цел, като се планират ресурси и коалиции на възможното и трето нещо е всичко това да бъде доведено до успешен край.
 
Фейсбук