You are here

Провокатори се опитаха да се вклинят в марша за правосъдие пред Съдебната палата

Провокатори се опитаха да се вклинят в Марша за правосъдие пред Съдебната палата в София тази вечер. Двадесетина младите момчета, подстригани ниско и леко замаяни, размахваха идиотски лозунги от рода на „Без казани и ракия“ .  Те обаче бяха посрещнати на нож от  протестиращите. Полицията ги избута далеч от множеството и ги обгради плътно.

Около 500 -600 души дойдоха на поредния Марша за правосъдие и настояваха за незабавна съдебна реформа. Ог гражданско сдружение „Боец“ заявиха, че от понеделник , 9 ч. сутринта, ще протестират всеки ден пред Съдебната палата и ще настояват за оставката на главния прокурор Сотир Цацаров.  Името му всеки път караше множеството да крещи и освирква неистово. 
 Велислав Величков, председател на инициатива "Правосъдие за всеки" заяви, че провокаторите са онази България, която за пари е  готова на всичко. 

„Българският народ не се интересува кои са добри и кои са лоши във Висшия съдебен съвет“. Можете ли да познаете на кого са тези думи,попита той. И уточни:“Това го каза главният прокурор на републиката г-н Цацаров след посещението на руския генерален прокурор Чайка в България. Може би в Русия всички в съдебната система са лоши. Това може би наистина няма значение в държава, в която не се спазват правата на хората, в която няма върховенство на правото, но тук е държава от ЕС“ . 

Можем ли да спасим държавата, да защитим децата си от "прегръдката на мафията? Искаме да останем част от обединена Европа или сме съгласни да ни строят под знамето на корупцията, развяно от слугите на олигархията, говореха разпалено ораторите .  Дори Йоло Денев успя да се добере до микрофона и да призове за революция. 
Лидерът на „Да, България“ Христо Иванов и на ДСБ Атанас Атанасов бяха сред множеството..
Министерството на правосъдието и председателят на Правната комисия в НС ампутираха декларираната иначе на книга воля и препоръката на ЕК за създаване на антикорупционен орган с разследващи функции, в чийто състав да влизат и независими прокурори,смятат недоволните. Те искат да оставят отново пълната власт и контрол на главния прокурор в корупционните разследвания, смятат протестиращите.

http://www.faktor.bg