You are here

Прогноза - следващата "доброволна" оставка ще бъде на министър Радев - поредната "жертва" за да остане Тялото цяло

Ilian Vassilev

Прогноза - следващата "доброволна" оставка ще бъде на министър Радев - поредната "жертва" за да остане Тялото цяло. Логиката не е сложна. Както и в много други системи на държавното управление и в борбата с корупцията и престъпността има два "виновни" адресата - прокуратурата, която командва целия процес и разбира се МВР. Тъй като за Борисов прокурорите са по-важни, ще жертва министъра за да овладее обществения скепсис, че нито с КПКОНПИ бори корупция, нито с Цацаров престъпноста. Прокурорите са му по-важни, защото има и лични сметки. Цветанов загатна, че той като бил навремето министър нещата били в ред - няма лошо самохвалството е единствената алтернатива за много бивши. Той обикновено се намесва с изказвания, когато някакъв процес тече "под юргана".
Формално ще използват казуса в Ботевград с двойното убийство на агент на МВР и Пелов, и най-вече ненамерения беглец, който вече може да се смята за самоубил се.
Радев е типичният случай на свестен човек, с качества, който е поставен за бушон, но това е цената да попаднеш "на високо" във властта при управници, които не правят реформи.

Фейсбук