Проговори жената, ударена в главата от бивш депутат на ГЕРБ

Все едно боздуган ме удари. Това каза потърпевшата Стоянка Вътова, ударена в Пловдив по главата от бившия депутат на ГЕРБ Костадин Язов. Случката се разиграва на 10 май пред бар на бул. ”6 септември” в Пловдив”.
Обадиха ми се от агенцията, че трябва да получа багаж от Англия. Предупредих, че в 14 часа ще дойде камиона и да има място на паркинга. Барманът дойде и измести колата. След две-три минути  пристигна една кола, а аз вдигнах ръце и казах, че не може. Той ме блъсна в  краката. Два-три пъти ме блъска. Отидох към него, обясни Вътова пред Нова телевизия.
 
 
Започна да ме псува. Казвам му, че чакам товар. Напсува  ме: "Коя  си ти, ма?". Обясних му, че ще ми докарват багаж. Гледам, че говори по телефона. Помолих управителя на заведението, да преместят колата. Той му каза да махне колата. В тоя момент съм с гръб. Все едно един боздуган ме удари. Толкова силен удар. Тогава хората отзад го разпознаха: : "Ти си депутат, свален от ГЕРБ, може ли така да удряш тази възрастна жена?" Толкова обидно ми стана. Стана ми лошо. Викнах сина ми и той ме докара в болницата, разказа още тя.

 

По телефона г-н Язов заяви, че твърденията на жената не са верни. Той допълни, че законът  не му позволява да влиза в конкретика а потърпевшата е позната на прокурора.
 
Костадин Язов е народен представител в 41-о Народно събрание от Пловдив. Роден на 3 март 1977 г. и е най-младият, влязъл в парламента от Пловдив.
Средното си образование е завършил в механотехникума. Следва инженерна физика в Пловдивския университет. От 1996 г. работи в строителния бранш, за 4 години е бил и дистрибутор на масла в "Шел"-България. До изборите за 41-во Народно събрание има собствена строителна фирма. Бил е лидер е на структурата на ГЕРБ в район "Южен".