Проектът „Лудогорец“ докара над 75 млн. лева на Домусчиев

Сумата може сериозно да набъбне, ако „орлите“ изпълнят целта си – най-малко 3-то място в групите на Шампионската лига

Лудогорец продължава да пише история в българския футбол. Клубът от Разград късно снощи се класира за втори път в групите на най-комерсиалния клубен турнир – Шампионската лига. По този начин босът на „орлите“ ще напълни джобовете с минимум още 12 милиона евро. Сумата се полага на всеки един от 32-та тима, които влязат в групите.

Минути след мача наставникът на отбора Георги Дерменджиев постави следващата цел – излизане от група. Желанието на всички в Лудогорец е най-малко 3-то място и продължаване на пролет в елиминациите на Лига Европа. Целта не е непостижима, но всичко зависи от отборите, с които попадне отбора в една група.Това ще стане ясно утре, когато от 19,00 часа в Нион ще бъде теглен жребия.

Ludo

 

През последните пет години „орлите“ са истински хегемон по родните терени. Едва ли Домусчиев е предполагал, че тимът ще постигне подобни успехи и на европейската сцена. За петте години, в които Лудогорец е в елита на България, тимът успя да пробие два пъти в Шампионската лига и един път в групите на Лига Европа, достигайки до осминафиналите на надпреварата.

Тези успехи сериозни напълниха касата на тима. Интересното е, че проектът „Лудогорец“ докара до този момент на бизнесмена над 75 милиона лева!

При първото участие на клуба в Лига Европа в касата на клуба влезнаха  около 8 милиона евро. Те бяха от самото участие в груповата фаза, бонуси за постигнати победи и равенства, телевизионни права и продадени билети за мачовете.

След това последва пробив в Шампионската лига. „Орлите“ бяха в компанията на Реал Мадрид, Ливърпул и Базел. Това очаквано докара колосални проходи за тима. В групата Лудогорец завърши последен с актив от 4 точки. Въпреки това собственикът на отбора Кирил Домусчиев прибра около 17 милиона евро отново от най-различни бонуси.

Ludo2

 

Сега за самото влизане сред най-добрите в Европа „орлите“ ще приберат 12 милиона евро. Така простата равносметка показва, че до момента проектът на Кирил Домусчиев му е донесъл малко над 75 милиона лева. Много повече, отколкото той е инвестирал в него.

Тази сума обаче може да нарасне значителни, в зависимост от представянето на тима в Шампионската лига.

За всяко равенство в груповата фаза в касата на клуба ще влязат по още 500 000, а за всяка победа предвиденият бонус е в размер на 1,5 милиона евро. При евентуални излизане от групите всеки тим ще прибере допълнително  5,5 милиона евро. Едва през пролетта пък ще бъдат изчислявани парите от ТВ права.

BIG5.BG