ПРОИЗХОДЪТ НА НАШИЯ "ДЕМОКРАТИЧЕН" РЕЖИМ - част 5

Олег Греченевский

ПРОИЗХОДЪТ НА
НАШИЯ "ДЕМОКРАТИЧЕН" РЕЖИМ

Поредица от статии, в които историята на перестройката и демократичната революция се разглежда като проект на КГБ. 

 

"Ръководството на външната разузнавателна служба на КГБ бе решило, че бившият цар винаги може да бъде удобен като „агент на влияние“ , тъй като той напълно не беше добър за шпион. И така, по указание на старши съветски другари, „развитието“ на Симеон от българското разузнаване след това беше продължено.

Друг забележителен факт: през 2003 г.  в декларацията си като министър-председател Симеон посочи, че притежава 5% от акциите на българската застрахователна компания Витоша . 
 Тогава тази компания беше собственост на Атанас Тилев , който притежаваше повече от половината от акциите. А член на съвета на директорите там беше чекисткият генерал Бриго Аспарухов! Нещо повече, министър-председателят Симеон Сакскобургготски през есента на 2003 г. назначи генерал Аспарухов за свой съветник по сигурността , който всъщност е координатор на всички специални служби в България. И само остър протест от лидерите на НАТО (които заплашиха, че в този случай България няма да бъде приета в тази организация) принуди Симеон да освободи след това своя чекистки надзорник.

Има и информация, че първата поява на Симеон в България през 1996 г. беше предшествана от среща с него в Мадрид през същата година на чекисткия генерал Любен Гоцев .
  Припомняме, че според нашата версия генерал Гоцев е един от основните лидери на клона на московския клан на КГБ в България. И между другото, по-късно самият Гоцев призна в едно от интервютата си, че след това отишъл в Испания при Симеон, за да обсъди с него въпроса за евентуалното му завръщане в родината". 

3.Симеон Сакскобургготски ( Simeon von Sachsen-Coburg und Gotha) - министър-председател от 24 юли 2001 г. до 17 август 2005 г.
Бившият цар на България Симеон II .
 

Наследил царския трон на шестгодишна възраст през 1943 г., след смъртта на баща си цар Борис III. След като дойдоха на власт през 1944 г., комунистите първо се ограничиха до разстрела на целия бивш регентски съвет и назначаването на регентите им на цар Симеон. Но през 1946 г. този "цар" е свален изобщо и през 1948 г. е изгонен от страната. Отначало той и семейството му (майка и сестра) живеят в Египет, а през 1951 г. се преместват в Испания , където Симеон остава до 2001 г.
През 1958-59 г. Симеон учи (под името "Рилски") в Американски военен колеж Valley Forge и получи там звание лейтенант (втори лейтенант).
През 1959 г. се завръща в Испания и учи право в Университета в Мадрид до 1962 г. (който така и не завършва). До 1965 г. работи като екскурзовод в испански и марокански компании. Тогава той беше мениджър в редица компании.
В продължение на 13 години той оглавява испанския клон на френската отбранителна корпорация Thomson , специализирана в електроника..
През май 1996 г. Симеон за първи път посети България за кратко .
През юни 2001 г. партията, която той създаде , Националното движение на Симеон II (НДСВ)спечели парламентарните избори, спечелвайки точно половината от парламентарните места. След това Симеон оглавяваше коалиционното правителство (в него влизаха и членове на БСП и турската партия ДПС ).
От юли 2001 г. до август 2005 г. - министър-председател .
На изборите през юни 2005 г. симеонистката партия НДСВ спечели второто място - и влезе в коалиционен кабинет с БСП и ДПС .
На изборите през юли 2009 г. партията НДСВ загуби, получи само 3% от гласовете - и не стигна до парламента.
Симеон е голям земевладелец, тъй като е имаше реституция на имуществото на царското семейство, конфискувано от комунистите. Така той и сестра му вече притежават недвижими имоти на обща стойност около 160 милиона евро (дворци и земя).

 Първоначално, след като се запознахме с тези биографични данни на бившия български цар Симеон, решихме, че през 2001 г. в България се е случила някаква неразбираема аномалия - и чекистите по някаква причина след това позволиха на власт да дойде фигура в страната, която нямаше какво да прави с мафията на КГБ .
 Но това беше само измамно първо впечатление. Трябваше само да потърсим малко в интернет и се оказа, че има много съобщения, доказващи, че всъщност Симеон е бил много тясно свързан с българската Държавна сигурност от десетилетия, а оттам и с външното разузнаване на КГБ .      

Като начало се опитахме да изчислим принадлежността на клана на Симеон към международната разузнавателна мафия чрез предишните му бизнес дейности . Но се оказа, че в официалните му биографии те силно преувеличават, когато наричат ​​Симеон „управител на големи западни корпорации“. Това бяха макар и доста богати компании, но все още далеч не са най-готините, и повечето от компанията от втория или третия ред:
1. Холдинг Груп " Omnium" , специализиран главно за инвестиции в Северна Африка (Мароко и др.).    
2. Испанска компания за захар „ Consumar” .
3. Френска отбранителна компания " Thomson".
4. Испанска хотелска компания " Eurobuilding ", която притежава верига от няколко десетки хотела в Испания, Южна Америка и САЩ. Симеон е работил като консултант в тази компания.
http://www.novinite.com/articles/49098/WHO+IS+WHO%3A+Simeon+Saxe-Coburg)
 Нито една от изброените тук компании няма отделна статия в Уикипедия - и това вече говори за вторичния им характер , така да се каже. Но направихме малко проучване за тях в мрежата и стигнахме до извода, че най-вероятно този испано-български цар Симеон работи основно за голямата френска столица... Това е лошо за нашите конспиративни теории, защото това, което се случва във Франция, все още е тъмна материя, все още трябва да се справим с това. И това ще бъде доста упорита работа, тъй като в тази страна интересите както на нашата мафия на КГБ, така и на американската мафия на специалните служби са тясно преплетени - и дори техните собствени френски специални служби със сигурност също ще дадат своя значителен принос в борбата за власт .
 Ще продължа напред. Докато Симеон живееше в Испания, той беше практически недостъпен за външното разузнаване на съветската империя, тъй като преди свалянето на режима на Франко, т.е. до 1977 г., в тази държава нямаше посолства на социалистически страни. Разбира се, нашите нелегални разузнавачи винаги са били в Испания. Но незаконното разузнаване е твърде ценно и скъпо оръжие, за да се използва за набиране на такава относително незначителна фигура като бившия цар Симеон, който тогава нямаше сериозни връзки с управляващите кръгове на страната и нямаше достъп до държавни тайни.
 Сега Симеон си спомня, че на младини е живял доста зле. Вярно е, че понякога е поканен да го посети, например, от английското кралско семейство - и след това известно време живее в Англия в дворци и плува там в лукс. И тогава той отново трябваше да се върне в дома си в Испания, в развъдника си за просяци ...  

  Но през 1965 г. Симеон се установява в Париж - и този град тогава е една от най-големите крепости за разузнаване на страните от съветския блок. Беше съвсем различен въпрос и във Франция винаги имаше изобилие от разузнавачи от Съветския съюз и от братските социалистически страни.
 Според спомените на разузнавача 
Александър Кюлев , който тогава е служил в българското посолство в Париж, Центърът веднага е получил инструкции да започне оперативното развитие на Симеон, тъй като той може да бъде много полезен с връзките си между българските емигранти. Това беше специална операция с кодово име "Крупие", която по-късно се превърна в операция "Двор".
И скоро българските разузнавачи осветиха Симеон отвътре като на рентген и се оказа се, че бившият цар е работил като водач в испански и марокански компании, срещал е туристи на летището, след това им е показвал градски забележителности, а също ги е 
водил до горещите точки на Париж. Цар Симеон няма пари, но има много дългове - и което е най-лошото за него, той дължи много на „готини“ хора (македонски бойци-емигранти), които могат да го катастрофират за неплащане. Така че би било необходимо да се вземат някои мерки, за да се гарантира неговата безопасност! По принцип при желание този Симеон би могъл да бъде взет с голи ръце, така да се каже ...
 Но тогава ръководството на българската
централа в Париж стигна до извода, че по своята същност бившият цар изобщо не е подходящ за таен агент... Този Симеон беше твърде празен и несериозен човек, насочен само към това да живее за собствено удоволствие, той обичаше да изневерява, много обичаше жените и т.н. (И по-добре тук да не повтаряме, че някои източници все още съобщават за това). Възможно е детската му психика да е претърпяла твърде тежки и необратими щети, когато само на 6 години е бил обявен за цар на България ...
 Но ръководството 
на външната разузнавателна служба на КГБ бе решило, че бившият цар винаги може да бъде удобен като „агент на влияние“ , тъй като той напълно не беше добър за шпион. И така, по указание на старши съветски другари, „развитието“ на Симеон от българското разузнаване след това беше продължено. ( http://razuznavane.com/?p=440 )
Освен това от 1965 до 1981 г. никъде няма точна информация за живота на цар Симеон. Можем само да предположим, че тогава чекистите са въвели агенти в обкръжението му и са започнали да покровителстват тясно Симеон. И е напълно възможно именно със съдействието на нашите разузнавачи той да намери по-прилична работа във фирми, притежавани от едрия френски капитал - в крайна сметка КГБ винаги е имал необичайно силна позиция във Франция . До факта, че френският министър на отбраната (през 1981-85 г.) Шарл Ерну през 50-те години е бил вербуван като таен агент, освен това е била българската разузнавателна служба (повече за това малко по-долу).
 Във всеки случай можем да твърдим, че от 1981 г. цар Симеон вече съвсем умишлено е поддържал контакти с българската външна разузнавателна служба - и в същото време, вероятно знаейки с кого си има работа.
 Факт е, че именно през тази година Симеон стана близък приятел с финландския бизнесмен от български произход 
Атанас Тилев . Освен това, приблизително по същото време, на 23 август 1981 г., в западногерманския седмичник Welt am Sonntag се появява статия, в която бизнесменът Тилев е разкрит като таен агент на КГБ . Тази информация идва от Георги Зеленски, бивш секретар на българското посолство в Швеция. Той беше син на българския посланик на България във Финландия Стоян Зеленски и преди това беше прекарал три години в дипломатическа работа в Хелзинки, така че знаеше нещо или две за местните дела. Естествено, Григорий Зеленски беше и таен агент на българското разузнаване.
 Зеленски-младши избяга в Германия през октомври 1978 г., но западногерманците изложиха 
Атанас Тилев едва през 1981 г. - защото тогава във Финландия настъпи много критичен момент , тъй като президентът на тази страна Урхо Кекконен напусна поста си през октомври 1981 г. поради болест. За тази фигура вече говорихме в една от частите на тази книга, посветена на раждането на чекистката мафия във Финландия. Президентът Кекконен беше съветски „агент на влияние“ (или дори просто вербуван таен агент) - и той редовно се срещаше в безопасен апартамент с жителя на КГБ в Хелзинки, генерал Виктор Владимиров.
 И така, бивш служител на 3-ти (Северноевропейски) отдел на ПГУ на КГБ, беглец офицер от КГБ Олег Гордиевски твърди в книгата си, че Ахти Карялайнен , дългогодишен сътрудник на президента Кекконен, тогава е кандидат за президент на КГБ във Финландия . ( http://bookz.ru/authors/kristofer-endru/kgb-ist_893/page-61-kgb-ist_893.html )
 Но съветското разузнаване не успя да качи Карялайнен на президентския пост: тъй като той беше алкохолик и по това време вече беше напълно алкохолизиран. Каква е била ролята на финландско-българския бизнесмен Атанас Тилев във всички тези тайни интриги, все още не е известно. Но трябва да предположим, че той също е участвал много активно тогава, тъй като Тилев е зет на Ахти Карялайнен : той стана финландски гражданин едва след като се ожени за дъщеря му Куке-Мария Карялайнен .    
  И тук имаме онзи много рядък случай, когато са публикувани някои документи на външното разузнаване - за да можем да разкажем за тази дидактическа история по-подробно.

 Като цяло за първи път се сблъскахме с такъв уникален случай, когато беше разкрито строго секретно лично досие на бивш офицер от военното разузнаване - тъй като Атанас Тилев започва кариерата си в специалните служби през май 1969 г. именно като кариерен офицер на българското военно разузнаване . Освен това той първоначално е бил обучен за нелегален разузнавач  и за него ще се оженят като кипърски бизнесмен, за да го използват за шпионаж в Гърция. Така щеше да се случи, но тогава шефовете на Тилев научиха, че през 1968 г. той се запознава с дъщерята на министъра на външните работи на Финландия Ахти Карялайненкогато беше с нея на посещение в България. Атанас Тилев знае добре чужди езици, така че по време на това посещение той е назначен за преводач от Karjalainen. Така се срещнаха тези млади хора. Тогава Мария беше само на 16 години, а Атанас на 24 години. И тогава Финочка се влюби изключително много в млад красив българин, така че тогава тя му написа любовни писма и през 1969 г. се върна в България, за да го посети - и този път сама, като турист. И тогава техният роман вече достигна своя връх ...
 Естествено, както подобава на обикновен служител по сигурността, Тилев не можа да скрие контактите си с чуждестранен гражданин от своите началници. Той предаде любовните писма на Мария на своите началници от военното разузнаване и копия от отговорите си на нея. Така че в личното му досие е налице цялата тази любовна кореспонденция (и сега е публикувана частично). И лидерите на Атанас Тилев през февруари 1970 г. взеха такова решение за по-нататъшната съдба на Тилев: без незаконно разузнаване,
да се ожени за тази финландка и след това да се премести

във Финландия законно, под истинското си име! Трябва само да изчака малко, докато тя стане пълнолетна ...
http://frognews.bg/news_61212/Atanas_Tilev_%E2%80%93_nelegal_ot_RUMNO_slushalka_na_KGB_ili/ )
 Лесно е да се разбере защо тогава на Тилев е било наредено да се ожени за дъщерята на Ахти Карялайнен . В крайна сметка това беше главният съюзник на президента на Финландия Урхо Кекконен , неговият протеже и дясна ръка. От 1950 до 1956 г. Карялайнен е личен секретар на Кеконен, а когато шефът му е избран за президент, Карялайнен през 1957 г. получава ключовия пост на министър на финансите в правителството. И по-късно Ахти Карялайнен вече постоянно получаваше най-отговорните постове в ръководството на страната, включително два пъти беше министър-председател: през 1962-63 и през 1970-71. Тоест за втори път той оглавява правителството, след като дъщеря му се среща с Атанас Тилев. Със сигурност Карялайнен щеше да стане президент на страната през 1981 г., ако не беше известният му алкохолизъм. И след неуспеха на президентските избори (тогава той не беше одобрен като кандидат на конгреса на управляващата партия), Ахти Карялайнен започна да отстъпва още повече и скоро политическата му кариера беше напълно прекъсната: през 1983 г. той беше уволнен от поста генерален директор на Финландската банка - и никъде другаде той не бе назначен. Умира през 1990 г. на 67-годишна възраст.
 Сега да се върнем отново при зет му Атанас Тилев . За съжаление в личното му досие няма документи относно неговата разузнавателна дейност след февруари 1970 г., тъй като през 1971 г. Тилев е преместен във външно разузнаване на държавна сигурност . В България също имаше традиция на КГБ да прихваща най-обещаващите агенти от военното разузнаване. А личното досие на разузнавача Тилев вече не е оцеляло в архивите на Държавна сигурност; то е унищожено през юни 1993 г. от генерал Аспарухов , ръководител на българската външна разузнавателна служба през 1991-97. През октомври 2000 г. Аспарухов дори беше изправен пред съд за това деяние, но скоро той бе избран за депутат в парламента и това наказателно дело трябваше да бъде спряно.
 По-точно, личното досие на кадровия служител на външното разузнаване Атанас Тилев, състоящо се от 5 тома, по 300 страници, изчезна след това в неизвестна посока. Тъй като двама служители по сигурността, чиито подписи са върху акта за унищожаване на това тайно досие, по-късно заявиха, че техните подписи са фалшифицирани. Според нас това досие сега вероятно се съхранява някъде на сигурно място, тъй като това са твърде ценни документи за московския клан на КГБ., към която принадлежат генерал Аспарухов и дългогодишният му приятел бизнесмен Тилев. Освен това, най-вероятно досието на Атанас Тилев има голяма стойност поради съдържащата се там подробна информация за сътрудничеството на бившия цар Симеон с външната разузнавателна служба на България. Тъй като именно финландският бизнесмен Тилев охраняваше отблизо Симеон от 1981 г. и скоро той започна директно да финансира царя, като го назначи като „консултант“ в неговата фирма на КГБ „Тампела“ , която търгуваше със Съветския съюз (доставки оборудване за земни работи и др.).
 През януари 2002 г. в Лондон излиза книга с мемоари на Атанас Тилев(„Борба с него“ или „Защита в битката“). Естествено, Тилев не казва нито дума за службата си в чуждестранното разузнаване и брака си по заповед на началниците си. Там той си спомня повече за това как винаги се е борил с омразния комунистически режим и как по-късно е постигнал значителен успех в бизнеса. Но основната тема на тази книга е за силното приятелство, което го свързва с цар Симеон . Нещо повече, този чекист там нарича Симеон само като „Негово Величество Царя “. А снимката, на която Тилев разговаря с този цар, украсява задната корица на книгата. Тилев също припомня, че се е запознал със Симеон през 1981 г. в Швейцария .
 Така беше, тъй като тази история беше потвърдена от друг бизнесмен от български произход, американският тютюнев магнат и финансист Койчо Белчев . Той каза в интервю за 29 март 2009 г., че поканил големия си финландски приятел Ахти Карялайнен да го посети в Швейцария - и той внезапно се появил на парти със зет си Атанас Тилев . И цар Симеон присъствал, тъй като беше и голям приятел на Белчев. Така Симеон се срещна с Тилев - и тогава те не се разделиха дълго време! ( http://www.vsekiden.com/48185 )
 Освен това бизнесменът Белчев казва, че тогава е бил изненадан защо Симеон веднага се сприятелил с Атанас Тилев - в края на краищата той бил разкрит агент на КГБ! И от това Белчев заключава, че самият Симеон вероятно е имал тесни връзки с комунистическите специални служби.  

  В книгата си Тилев обяснява каква помощ оказва Симеон на финландската му фирма Тампела :
„Негово величество беше близък приятел с краля на Мароко, страни с най-богатите фосфатни находища в света и като консултант на Тампела помогнаха да продадем нашите машини и оборудване за добив в Мароко. " ( http://www.kafene.net/analysis.html?fb_1101652_anch=3022405)
 
 Друг забележителен факт: през 2003 г.  в декларацията си като министър-председател Симеон посочи, че притежава 5% от акциите на българската застрахователна компания Витоша . 
 Тогава тази компания беше собственост на 
Атанас Тилев , който притежаваше повече от половината от акциите. А член на съвета на директорите там беше чекисткият генерал Бриго Аспарухов! Нещо повече, министър-председателят Симеон Сакскобургготски през есента на 2003 г. назначи генерал Аспарухов за свой съветник по сигурността , който всъщност е координатор на всички специални служби в България. И само остър протест от лидерите на НАТО (които заплашиха, че в този случай България няма да бъде приета в тази организация) принуди Симеон да освободи след това своя чекистки надзорник. ( https://bivol.bg/wlbrigadir.html?pop=1&tmpl=component&print=1 )
(Е, бившият цар просто не би могъл да живее без чекистите сега!)
 

 Има и информация, че първата поява на Симеон в България през 1996 г. беше предшествана от среща с него в Мадрид през същата година на чекисткия генерал Любен Гоцев . (http://razuznavane.com/?p=440 )
  Припомняме, че според нашата версия генерал Гоцев е един от основните лидери на клона на московския клан на КГБ в България. И между другото, по-късно самият Гоцев призна в едно от интервютата си, че след това отишъл в Испания при Симеон, за да обсъди с него въпроса за евентуалното му завръщане в родината.
 (Това ми хареса в българските служители по сигурността, поради тяхната силна откровеност. В крайна сметка в нито една бивша социалистическа държава няма толкова тотална експозиция на агентите на КГБ, както в България. Дори поляците почиват тук, както се казва, тъй като в Полша те действително са били подложени на цялостно и задълбочено разкритие и само един злополучен Лех Валенса!) 

 Имаме всички основания да смятаме, че бившият цар Симеон дойде на власт в България през 2001 г. с подкрепата на московския клан на КГБ .
 Ще започнем с факта, че липсващите гласове в парламента за избора на Симеон за министър-председател са получени от него от турската партия 
ДПС . А по отношение на лидера на партията Ахмед Доган има сведения за голямото му приятелство и тесни връзки в бизнеса с Илия Павлов .
(Информация от 8 септември 2011 г., http://razuznavane.com/?p=2334 - и др.)
 Между другото, за този главен български турчин Ахмед Доган през 2007 г. стана известно, че той е бивш редовен служител на външното разузнаване - и едно време той беше обучаван в продължение на пет години, за да бъде изпратен в Турция като нелегален разузнавач . Но тогава за него нямаше по-важна работа у дома ... ( http://frognews.bg/news_2131/Pensioner_agenturist_pliue_Brigo_Asparuhov_prehlasva_se_po_Ahmed_Dogan/ )
Говорихме за убития бизнесмен Павлов: собственикът на Мултигруп несъмнено принадлежи към клана на КГБ в Москва .
 Но Симеон беше пряко свързан и с уважавания бизнесмен 
Илия Павлов - и получи от него голяма финансова подкрепа за своята партия НДСВ по време на изборите през 2001 г.
 Ето съобщение, което намерихме в мрежата (в превод от английски):
„ Илия Павлов , президент на MG Holding , открито демонстрира колко близо е до царя ( цар Симеон). Миналата година той плати сватбата на дъщерята на Симеон. Веднага след победата на НДСВ на изборите Симеон се появи на честването на рождения ден на Илия Павлов ... Тогава имаше коментари за тесните връзки между тях. "  
http://130.225.180.61/cfje/VidBase.nsf/ID/VB01730148 )
 Друго изявление на известен политик Методи Андреев от 10 ноември 2013 г .:
 „Изборната кампания на НДСВ е добре финансирана от „ Мултигруп “ .“
http://www.blitz.bg/news/article/232230 )
Всичко е ясно без превод!
 Като цяло Симеон Сакскобургготски вероятно работи за  московския клан на КГБ .
 Но дали Негово Величество принадлежи към истинските 
тайни агенти на чуждестранното разузнаване , все още имаме някои съмнения относно това. В противен случай защо Атанас Тилев би публикувал книгата си с мемоари в Англия през 2002 г.? В края на краищата той действително изложи действащия тогава министър-председател на България в тясни финансови връзки с комунистическата държавна сигурност. Тъй като основната тема на книгата е дългосрочното „приятелство“ между чекиста Тилев и Симеон!
 Това е единственият начин да обясним тази откровеност, толкова невероятна дори за български служител на външното разузнаване: изглежда, че всъщност тази книга е написана само за един „читател“ - тоест за самия цар Симеон. Чекистите просто искаха да намекат по този начин на Симеон: „Имайте предвид, че ако се случи нещо, ще напишем и отпечатаме нещо друго. Така че винаги знайте мястото си, въпреки че вече сте министър-председател! "
 И това не беше излишна предпазна мярка, тъй като ние знаем не един случай, когато дори таен агент на КГБ, след като стана 
глава на държава, веднага започна да разбира много за себе си и напълно се бори от ръцете на КГБ. Например унгарският премиер Имре Наги през 1956 г. или афганистанският премиер Хафизула Амин през 1979г. Но те бяха истински тайни агенти на КГБ ! Просто се замаяха, така да се каже, когато достигнаха толкова висок пост ...   

 Като цяло бившият цар Симеон със сигурност принадлежи към московския клан на КГБ .

 Но към това трябва да се добави, че Симеон също проби лошо връзките си с голям американски капитал, когато след победата на своята партия на изборите през 2001 г., той сформира правителство.
 Информация от 25 юли 2001 г .:
„Ключовите постове - вицепремиер , министър на икономиката и министър на финансите - ще бъдат заети от двама банкери, доказали се добре в работата си в Лондон . Първият е Николай Василев , бивш стипендиант на Фондация Сорос , магистър по бизнес мениджмънт и вицепрезидент на Lazard Capital Markets Bank . Второ - Милен Велчев , вицепрезидент на Merrill Lynch отговарящ за дейността на банката в България, Югославия, Румъния, Русия и ОНД. И двамата са представители на националното движение „Симеон II“ (НДСВ) . ( http://www.ng.ru/world/2001-07-25/6_bolgaria.html )
 Тук е необходимо да се изясни, че и двамата тези млади хора (през 2001 г. Василев е бил само на 32 години, а Велчев на 35 години стар), първоначално няколко години учиха на Запад – и получиха образование в американски университети. И веднага след това се заеха с работа в най-големите американски корпорации - и само за няколко години направиха блестяща кариера там. Вече говорихме за финансовите компании Lazard и Merrill Lynch : това са първокласните звезди в света на американския банков бизнес, тясно свързани с мафията на ЦРУ . Те са подкрепени със стотици милиарди долари капитал, който управляват.
 Възможно е Василев и Велчев всъщност да работят за нашата мафия на КГБ - и те просто бяха „свързани“ от нея в големите американски корпорации. В крайна сметка и двамата бяха отговорни там за източноевропейската посока на бизнеса на техните компании.
 Но е напълно възможно тези млади бизнесмени да бъдат вербувани от американците по време на следването им на Запад - и след това да започнат да работят за мафията на ЦРУ . Тогава появата им в правителството на България на отговорни постове означава, че такава е цената, която нашите служители по сигурността трябва да платят за влизането на България в НАТО .
 В крайна сметка проникването в западните структури на властта и бизнеса и установяването на контрол над тях е основната стратегическа задача за нашата мафия на КГБ. А крясъците на протест срещу „разширяването на НАТО“, които тогава се чуха от Кремъл, бяха по-скоро пропагандна игра за руската общественост. Освен това клановете на КГБ, които сами не контролираха нито една конкретна източноевропейска държава, все още бяха напълно искрено възмутени - така че те наистина се опитваха понякога да забавят влизането й в НАТО или Европейския съюз ...

  Вижте сами: през 2004 г. България беше приета в НАТО , а през 2005 г. само „симеонистът“ Николай Василев беше нает в новото коалиционно правителство от двама западни бизнесмени - но не като вицепремиер, а само като министър на административната реформа. И тогава друг виден „симеонист“, бившият финансов министър Милен Велчев , по това време не получи министерския пост. След това през 2007 г. България беше приета в Европейския съюз - а през 2009 г. Василев също напусна правителството. Това е, тези западни бизнесмени вече не са необходими в България, те вече си свършиха работата! И това движение на Симеон вече беше напълно издухано, като пробит балон, така че партията НДСВ сега дори не влиза в парламента .   
 Просто българите постепенно осъзнават, че този „Цар Симеон II“ се е превърнал в същата играчка в ръцете на онези мафиотски групировки, които управляват тяхната държава - така че от него не могат да се очакват чудеса ...  

http://grechenevsky.com/html/sources/83.htm

Превод "Под лупа". Деленето на части е на редакцията заради дължината на текста.