ПРОИЗХОДЪТ НА НАШИЯ "ДЕМОКРАТИЧЕН" РЕЖИМ - част 6

Олег Греченевский

ПРОИЗХОДЪТ НА
НАШИЯ "ДЕМОКРАТИЧЕН" РЕЖИМ

Поредица от статии, в които историята на перестройката и демократичната революция се разглежда като проект на КГБ. 

"Богомил Бонев най-вероятно принадлежи към семейния клан на КГБ . В противен случай е просто невъзможно да се разбере защо през юни 2000 г. той по всякакъв начин разкрива премиера Иван Костов от клана в Санкт Петербург , обвинява го в корупция по време на процеса на приватизация и иска оставката му. 
 И малко по-късно, по време на президентската кампания през 2001 г., Бонев уреди голямо освобождаване на компрометиращи доказателства срещу своя съперник, президента Петър Стоянов от клана Коржаков.Най-вероятно Емануил Йорданов принадлежи към същата мафия като бившия премиер Иван Костов - т.е. към клана на КГБ в Санкт Петербург .

Най-вероятно Георги Петканов принадлежи към същата мафия като бившия цар Симеон - тоест към московския клан на КГБ .
 Но за Петканов кланът на Коржаков също не може да бъде напълно изключен .

Но все пак през 2000-те дори Първанов трябваше да избере своята страна в борбата между основните политически групи в страната. И тогава той съвсем ясно разкри принадлежността си към блока Москва-Коржаков .
 Тук президентът Първанов издава добрите си отношения с десния политик 
Бойко Борисов . 

Тук трябва да се изясни, че бъдещият премиер Борисов „влезе в политиката“ едва през 2001 г., когато получи основен ръководен пост в МВР и стана началник на полицията в страната. А преди това Бойко Борисов беше просто неизвестен собственик на частна охранителна фирма. По-нататък ще покажем, че тази особа принадлежи на московския клан на КГБ .

Що се отнася до клановата принадлежност на Бойко Борисов, тогава сме изправени пред вечен проблем: как да определим дали е от московския клан или от клана на Коржаков, ако този бивш бодигард се появи на политическата арена на страната едва през 2001 г., когато тези мафиотски групировки всъщност се бяха обединили? 

Тоест се оказва, че Бойко Борисов най-вероятно е протеже на московския клан на КГБ , тъй като, както вече казахме, „Монтерей Груп” принадлежи тази мафия".

 

 

4. БОНЕВ Богомил - министър на вътрешните работи от 12 февруари 1997 г. до 21 декември 1999 г.
ЧлБогомил Бонев най-вероятно принадлежи към семейния клан на КГБ . В противен случай е просто невъзможно да се разбере защо през юни 2000 г. той по всякакъв начин разкрива премиера Иван Костов от клана в Санкт Петербург , обвинява го в корупция по време на процеса на приватизация и иска оставката му. ( http://razuznavane.com/?p=430 )
 И малко по-късно, по време на президентската кампания през 2001 г., Бонев уреди голямо освобождаване на компрометиращи доказателства срещу своя съперник, президента Петър Стоянов от клана Коржаков.ен на БКП от 1977 г. През 1981 г. завършва Висшето специално училище на МВР, след което работи като полицейски инспектор. През 1991 г. оглавява полицията в София. От февруари 1992 г. - главен секретар на Министерството на вътрешните работи в правителството на Филип Димитров . След оставката на правителството през 1993-97г. работи като съветник в парламентарната фракция на партията СДС .
През януари 1997 г. той става секретар по националната сигурност на новоизбрания президент Петър Стоянов .
Февруари 1997 до декември 1999 -Министър на вътрешните работи .
През 2000 г. той оглавява новосъздадената Гражданска демократическа партия .
През 2001 г. той участва в президентските избори, където заема трето място с 20% от гласовете.
 Оттогава той се занимава с адвокатска практика.
От 2005 г. - съветник на министъра на вътрешните работи Румен Петков .
През септември 2007 г. е построява хотел Роял Палас, собственост на Бонев (съвсем открито).
 През 2009 г. става директор на Пловдивския международен панаир.

 Богомил Бонев най-вероятно принадлежи към семейния клан на КГБ . В противен случай е просто невъзможно да се разбере защо през юни 2000 г. той по всякакъв начин разкрива премиера Иван Костов от клана в Санкт Петербург , обвинява го в корупция по време на процеса на приватизация и иска оставката му. ( http://razuznavane.com/?p=430 )
 И малко по-късно, по време на президентската кампания през 2001 г., Бонев уреди голямо освобождаване на компрометиращи доказателства срещу своя съперник, президента Петър Стоянов от клана Коржаков.
 Информация от 8 ноември 2001 г .:
 „Мудната предизборна кампания беше разтърсена миналия понеделник. По време на телевизионни дебати пред 2,5 милиона зрители Петър Стоянов и бившият министър на вътрешните работи в демократичното правителство Богомол Бонев влязоха в престрелка, обвинявайки се взаимно в корупция. " ( http://www.ng.ru/news/25294.html )
 В резултат на този скандал и двамата десни политици бяха победени на изборите - и социалистът Георги Първанов беше избран за президент на страната.
 Тоест петербургският или коржаковският клан е малко вероятно за Богомил Бонев. Но 
московският клан и тук не работи, защото в противен случай става неясно защо Иван Костовповече от две години Бонев толерира в своето правителство и дори на най-важния пост на министър на вътрешните работи. В крайна сметка Бонев е уволнен (без никакви обяснения) едва през декември 1999 г. Нещо повече, известно е, че по време на войната между премиера Костов и компанията „Мултигруп“ на Илия Павлов , започнала през 1997 г., Бонев явно е бил на страната на Костов и му е помагал с каквото може. Едва в края на 1999 г. премиерът Костов изведнъж реши, че е време да изгони Бонев от министерския му пост.
 Между другото, по време на телевизионните дебати през ноември 2001 г. Петър Стоянов използва като свое оръжие доклада на спецслужбите за престъпните връзки на Богомил Бонев, изготвен по указание на премиера Костов точно в края на 1999 г., в навечерието на освобождаването на Бонев от правителството. Интересно, че самият премиер Костов никога не е публикувал този таен доклад. И, интересно, основното обвинение, което беше отправено в този доклад срещу министър Бонев, са тесните му корупционни връзки с олигарха Майкъл Чорни .  
 Информация от 20 април 2000 г .:
 „Богомил Бонев беше отстранен от правителството поради близостта му с Майкъл Чорни“, заяви вчера председателят на парламента Йордан Соколов. Той директно обвини бившия министър на вътрешните работи, че е имал връзки с ръководителя на компанията " Мобилтел " Владимир Грашнов и руския бизнесмен Чорни. " http://www.segabg.com/article.php?id=214337 )
  Тук трябва да се изясни, че Майкъл Чорни  постави Владимир Грашнов начело на Мобилтел, след като купи тази основна българска компания за мобилни комуникации през 1997 г.

В доклада на спецслужбите от 1999 г. за корупционните връзки на министър Богомил Бонев, освен Майкъл Чорни и редица други бизнесмени, сред тези „приятели“ на Бонев се споменава и видният банкер Емил Кюлев . ( http://www.blitz.bg/article/11469 )
 И така, анализатори класираха Кюлев сред „хората на Майкъл Чорни в България“. Със сигурност е известно също, че през 1998 г. Чорни е инвестирал 15 млн. долара в Росексимбанк, собственост на Кюлев , а по-рано те са участвали заедно в някои други бизнес проекти.  
http://www.segabg.com/article.php?issueid=285§ionid=5&id=00003 )
 Този банкер Емил Кюлев е син на същия полковник от разузнаването Александър Кюлев от парижката му резиденция, който е сред първите, които „разработват“ бившия цар Симеон. Въпреки че самият Емил Кюлев, според официалната му биография, по някаква причина не е отишъл да служи във външното разузнаване, а от 1985 до 1988 г. е работил в Министерството на вътрешните работи. След това се захваща с бизнес и скоро се превръща в един от най-богатите хора в България. На 26 октомври 2005 г. е застрелян на улицата в София. И все още не се знае кой и за какво го е убил.
 Нашата версия ще бъде следната: най-вероятно тогава Емил Кюлев е бил застрелян поради причината, че е българин
и не може просто да бъде изгонен от страната като негов бизнес партньор Майкъл Чорни. В крайна сметка, семейният клан на КГБ в България е доста слаб, така че с помощта на това убийство финансовото му състояние в тази страна може да бъде сериозно подкопано.

5. ЙОРДАНОВ Емануил - министър на вътрешните работи от 21 декември 1999 г. до 24 юли 2001 г.   
Завършил е Юридическия факултет на Софийския университет, след това работи като адвокат.
През 1997 г. е избран за народен представител от партията СДС . 
От декември 1999 г. до юли 2001 г. - министър на вътрешните работи в правителството на Иван Костов .
От 2004 г. - заместник-председател на СДС .
През октомври 2011 г. той участва в президентските избори като кандидат за вицепрезидент при Румен Христов, кандидат за президент от коалиция от десни партии, водена от СДС. Тогава тази двойка получи само 2% от гласовете.
През декември 2012 г. Йорданов се оттегли от СДС - като същевременно заяви, че тази партия "вече не съществува".

Най-вероятно Емануил Йорданов принадлежи към същата мафия като бившия премиер Иван Костов - т.е. към клана на КГБ в Санкт Петербург .
Има доклад за август 2000 г. - че по време на войната, която пламва между 
премиера Костов и президента Петър Стоянов, министърът на вътрешните работи Йорданов тогава е бил „тайното оръжие на министър-председателя“. Но с президента Стоянов министър Йорданов тогава имаше сериозен конфликт по кадрови въпроси, тъй като президентът Стоянов отказа да одобри кандидатите за заместник-министри, предложени от Йорданов. ( http://www.segabg.com/article.php?id=223782 )

 Вярно е, че през 2011 г. Емануил Йорданов се съгласи да участва в президентските избори като кандидат за вицепрезидент при Румен Христов . А Христов със сигурност принадлежи към клана на Коржаков , тъй като от 1997 до 2002 г. той оглавяваше администрацията на президента Петър Стоянов . ( http://personi.dir.bg/person.php?id=2581 )
 Но според нас този факт не противоречи особено на нашата хипотеза, че Йорданов принадлежи към 
клана на Санкт Петербург .
 Вече казахме, че пре
зидентството в България не дава почти никаква реална власт - а значението на вицепрезидентите в тази страна на практика е близо до нула. Освен това тези фигури, Христов и Йорданов, едва ли щяха да спечелят сериозно тези президентски избори - те просто правеха PR за в бъдеще! И тук също трябва да внесем поправка във факта, че през 2011 г. отношенията между клана Санкт Петербург и блока Москва-Коржаков продължават да се подобряват все повече и повече - и до края на тази година те прераснаха в стратегически съюз между тези мафиотски групировки.    

6. ПЕТКАНОВ Георги - министър на вътрешните работи от 24 юли 2001 г. до 17 август 2005 г.   
През 1971 г. завършва Юридическия факултет на Софийския университет. През 1972-74г. работи като прокурор в малък град, след което започва да преподава в Софийския университет. През 1991-95г. - декан на Юридическия факултет.
 До 1989 г. е член на комунистическата партия. През 2001 г. се присъединява към НСПВ, партията на бившия цар Симеон, и е избран за народен представител от това „движение“. На изборите през 2005 г. той оглавява избирателния щаб на НДСВ.
 От юли 2001 г. до август 2005 г. - министър на вътрешните работи в правителството на Симеон .
От август 2005 г. до юли 2007 г. - министър на правосъдието в правителството на Сергей Станишев .
Тогава Петканов неочаквано подаде оставка, уж заради здравословни проблеми - и скоро прекрати политическата си дейност.

 Най-вероятно Георги Петканов принадлежи към същата мафия като бившия цар Симеон - тоест към московския клан на КГБ .
 Но за Петканов кланът на Коржаков също не може да бъде напълно изключен . За съжаление тази фигура се присъедини към политиката твърде късно: през 2001 г., когато клановете Коржаков и Москва вече бяха влезли в тесен стратегически съюз за две години. Така че вече е много трудно да се установи точната родова принадлежност на Петканов.
 Но възоснова на общи съображения ни се струва малко вероятно ключовият пост на министър на вътрешните работи тогава да са оставени дори на най-добрия съюзник. Нещо повече, само преди няколко години Коржаковците и "Москва" усилено се сражаваха - така че е малко вероятно техният съюз веднага да стане много силен.
 А симеонистите едва ли биха поверили ръководителя на предизборния си щаб и на „външен човек“ ...       

                             КРЪГЪТ НА ПРЕЗИДЕНТА ПЪРВАНОВ

1. ПЪРВАНОВ Георги - президент на България от 22 януари 2002 г. до 22 януари 2012 г.
През 1981 г. завършва Историческия факултет на Софийския университет и започва работа като научен сътрудник в Института по история на Комунистическата партия на България . От 1981 г. - член на Комунистическата партия , от 1990 г. - на Социалистическата партия (БСП) .
През декември 1991 г. постъпва в Изпълнителното бюро на БСП.
През 1994 г. е избран в парламента и през юли тази година става заместник-председател на БСП .
От декември 1996 г. - председател на БСП .
През ноември 2001 г. е избран за президент на страната .
През 2006 г. той бе преизбран за президент .
През януари 2014 г. Първанов напуска БСП .

 Не е толкова лесно да се разбере дефиницията за родовата принадлежност на Георги Първанов, тъй като тази личност е болезнено хлъзгава: в крайна сметка Първанов избягва конфликти - и като цяло той очевидно не обича да прави резки движения. Основният му метод в политиката е да лавира между враждуващи групи и по всякакъв начин да изглажда противоречията между тях. Всъщност през 2000-те ерата на острите конфликти в мафията на КГБ временно приключи - и след 2003 г. „стабилизацията“ продължи там в продължение на десет години. Очевидно поради тази причина чекистите тогава се нуждаеха от такива миролюбиви политици като Георги Първанов.

 Но все пак през 2000-те дори Първанов трябваше да избере своята страна в борбата между основните политически групи в страната. И тогава той съвсем ясно разкри принадлежността си към блока Москва-Коржаков .
 Тук президентът Първанов издава добрите си отношения с десния политик 
Бойко Борисов .  
 Информация от 10 май 2013 г .:
"Според вътрешнопартийни източници Първанов е развил много по-добри лични отношения с официалния си опонент Бойко Борисов, отколкото с наследника си като председател на БСП Сергей Станишев ."
http://www.regnum.ru/news/1657303.html )
 Информация от 12 ноември 2013 г .:
 „Бившият министър на отбраната Димитър Луджев каза, че именно Първанов е помогнал на Бойко Борисов да влезе в политиката.“
http://www.webcafe.bg/id_1637269875 )
Има редица други публикации по тази тема в мрежата.
  Тук трябва да се изясни, че бъдещият премиер Борисов „влезе в политиката“ едва през 2001 г., когато получи основен ръководен пост в МВР и стана началник на полицията в страната. А преди това Бойко Борисов беше просто неизвестен собственик на частна охранителна фирма. По-нататък ще покажем, че тази особа принадлежи на московския клан на КГБ . 

 Между другото, президентът Първанов тогава успя да вкара Борисов в правителството на симеонистите, тъй като Първанов имаше прекрасни отношения с цар Симеон от началото на 2000-те.
 Информация от14 юли 2009 г., което илюстрира връзката между Първанов и Симеон:
 „Президентът Георги Първанов каза, че високо оценява завръщането на Симеон в страната и че е успял да установи климат на нормални политически отношения и да направи важен принос за постигане на членство в ЕС“. ( http://www.regnum.ru/news/1186107.html )
  Припомняме, че Симеон Сакскобургготски принадлежи към московския клан на КГБ .
 Като цяло за левия политик подобна похвала за пламенен монархист изглежда доста странна. В крайна сметка, ако партията на симеонистите НДСВ

не може да бъде призната за напълно монархистка (истинските монархисти явно са в малцинството дори там), то самият Симеон, по време на престоя си в България, винаги доста досадно подчертаваше царския си произход. Например, този чекистки „цар“ нито веднъж не е наричал никого в страната си господин. За Симеон всички българи са просто „лоялни поданици”, тоест негови слуги, а не „господари”. Но може би за социалиста Първанов това са „нормални отношения в политиката“?  

 Съществува и информация от 19 декември 2002 г., че президентът на България Георги Първанов получи награда от Руската православна църква: той стана лауреат на църковната награда „За изключителна работа за укрепване на единството на православните народи“. ( http://www.sedmitza.ru/text/281264.html )
 Това е ясен знак за добрата воля на 
московския клан на КГБ - толкова висока награда от ръководството на Московската патриаршия !
  
 Що се отнася до вечния проблем как да се отдели клана на Коржаков от московския, в случая с Първанов намерихме само една сериозна следа в мрежата: има съобщение, че Георги Първанов става заместник-председател на БСП през юли 1994 г.по предложение на министър-председателя Жан Виденов .
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/1995/01/30/1187116_spisukut_na_videnov/ )
 И тъй като министър-председателят Виденов от самото начало на своето управление беше във война с московския клан, този факт накланя баланса в посока на клана на КГБ Коржаков : по-скоро Георги Първанов е от тази мафия.

 Има и толкова интересна информация за Първанов.
През юли 2007 г. от комисията по
досиетата беше официално съобщено, че през октомври 1989 г. Георги Първанов става таен агент на външното разузнаване с прякор „Гоце“: работи в 14-ти отдел на ПГУ на ДС .
 Първанов каз
ва, че уж не е знаел, че работи за държавната сигурност: след това му е поверена работа от чисто литературен характер (обработка на емигрантски мемоари) от един служител на външното министерство. Но кадровият разузнавач Цвятко Цветков, който го вербува, отрече това детинско оправдание на Първанов: той отлично знаеше за кого работи! Да, и съдържанието на личното досие на Първанов от архива на държавната сигурност също съвсем недвусмислено потвърждава това - макар че само 21 страници от 190 са оцелели в тази папка и вече няма нито един подписан от него документ ... 
http : //desebg.com/2011-01- 06-11-34-32 / 199-2011-04-07-18-38-04 )

2. СТАНИШЕВ Сергей - министър-председател от 17 август 2005 г. до 27 юли 2009 г.
Син на Димитър Станишев, бивш секретар на ЦК на БКП. Руснак по майка, Сергей Станишев е бил гражданин на СССР, а след това и на Русия до 1995 г. През 1989 г. завършва Историческия факултет на Московския държавен университет . След като защитава докторската си дисертация през 1994 г., работи като журналист на свободна практика.
В структурите на ръководството на 
БСП от 1995 г. в началото той е бил главен експерт на международния отдел на Върховния съвет на партията. През 1996 г. става ръководител на този отдел.
 От 2001 г. - народен представител.
През декември 2001 г. е избран за председател на БСП .
От август 2005 г. до юли 2009 г. - министър-председател .
На изборите през 2009 г. партията БСП беше победена и премина в опозиция.
През 2014 г. Станишев беше избран за член на Европейския парламент.

 Сергей Станишев по отношение на политическите си връзки несъмнено принадлежи към блока Москва-Коржаков . И просто не можеше да бъде иначе, тъй като представители на клана Санкт Петербург (групата на Иван Костов ) напуснаха Социалистическата партия (БСП) по време на първото партийно разделение през 2004 г. А семейният клан на КГБ в ръководството на БСП изобщо никога не е бил наблюдаван.

 Освен това всички политически анализатори са единодушни, че Сергей Станишев е изцяло длъжник на Георги Първанов за блестящата му политическа кариера .
Информация от 30 януари 2014 г .:
 „Станишев е политически продукт на Първанов . Изпълнителят беше този, който в рязко противоречие с традициите на левицата остави наследник на БСП през 2001 г. "
http://alexsimov.blogspot.ru/2014/01/blog-post_30.html )
 
 Самият Сергей Станишев говори за това още по-красноречиво в интервюто си, публикувано на 17 април 2009 г .:
 „На лично ниво никога няма да забравя че е Георги Първанов ме определи след избирането му за президент. Неизвестен млад мъж, международен секретар, който вероятно предизвиква съчувствие, но без влияние и достатъчен политически опит да стане лидери на най-голямата и трудна българска партия. "
http://www.regnum.ru/news/polit/1152316.html )
 (За политик Станишев е твърде невъздържан в езика си, защото е като всички такива „сладки неизвестни млади мъже“, които са направили бърза политическа кариера, Бог знае какво отдавна се подозира)
 
 Всичко това означава, че Станишев най-вероятно принадлежи към една и съща мафия с Георги Първанов - тоест към клана Коржаков на КГБ .
 
 И както подобава на коржаковците, сега Станишев има много добри отношения с московския клан на мафията на КГБ.
Например някои политици дори вярват, че Сергей Станишев се е превърнал в истинска марионетка на 
Ахмед Доган . http://www.faktor.bg/mnenia/intervyu/10036-kolyo-paramov-stanishev-e-kukla-igrachka-v-ratzete-na-ahmed-dogan.html )
 И като се има предвид колко много българите обичат турците, това е много сериозно политическо обвинение ...
 Имаше и съобщения, че Сергей Станишев и съпругата му Моника са били „много близки” с търговска банка (КТБ) .
 (18 юни 2013 г., http://fakti.bg/bulgaria/69476-doncheva-tim-i-ktb-upravlavat-darjavata)
 Вече говорихме за банката КТБ и предполагаемия й таен собственик Ахмед Доган - всичко това е чист московски клан на КГБ .

3. БОРИСОВ Бойко - министър-председател от 27 юли 2009 г. до 13 март 2013 г.
От 1982 г. служи като офицер от пожарната служба, от 1985 г. преподава във Висшето училище на МВР. По едно време той беше треньор по карате. През 1991 г. основава частната охранителна компания ИПОН-1 , която след това осигурява охрана на бившия цар Симеон II по време на посещенията му в България.
През 2001-05г. - главен секретар на Министерството на вътрешните работи в правителството на Симеон .
През октомври 2005 г. е избран за кмет на София .
В края на 2006 г. той основава нова партия "Граждани за европейско развитие на България" (ГЕРБ)и се превърна в неформален лидер. През юли 2009 г. тази партия спечели изборите.
От юли 2009 г. до март 2013 г. - министър-председател .
През януари 2013 г. правителството реши рязко да повиши тарифите за електроенергия. И през февруари 2013 г., поради масови спонтанни протести, придружени от сблъсъци с полицията, в София и други градове, Борисов подаде оставка с цялото си правителство.

 Политическите връзки на Бойко Борисов ясно показват, че той е принадлежал към блока Москва-Коржаков през 2000-те .
Като начало, след като встъпи в длъжност като кмет на София на 10 ноември 2005 г., месец по-късно, на 11 декември, Борисов пристигна в Москва. Той отвори български ресторант там и се срещна с кмета на Москва Юрий Лужков . http://www.monitor.bg/article?id=63555 )
 И оттогава Борисов и Лужков развиха необичайно силно приятелство. За любопитство ще дадем една информация от 17 януари 2008 г .:
 „По време на работното посещение на Владимир Путин в София, основното събитие на заключителния концерт трябваше да бъде съвместно изпълнение на кметовете на столиците на двете държави. Както Йосиф Кобзон каза пред „TD“ , във финала на шоуто беше решено да поканим на сцената Юрий Лужков и българския му колега Бойко Борисов и да ги помолим да изпеят дуета „Моя страна, моя България“ и „Московски вечери“. ( http://www.iosifkobzon.ru/news/media_archive/section.php?IBLOCK_ID=5&SECTION_ID=151&SHOWALL_1=1 )
 И когато партията на Бойко Борисов спечели изборите и той стана премиер на страната, тогава прекрасните му отношения с Юрий Лужков продължиха по-нататък. 

Информация от 9 септември 2010 г .:
„България е готова да достави плодове на Москва, каза кметът на столицата Юрий Лужков пред репортери в четвъртък след разговори с българския премиер Бойко Борисов. ... В четвъртък беше открит здравен лагер „Радуга“ като част от здравния комплекс Камчия, принадлежащ на Москва, на Черноморското крайбрежие на България. На церемонията по откриването присъстваха кметът на Москва Лужков, министър-председателят на България Бойко Борисов ... ”
http://polpred.com/?ns=1&ns_id=240717 )
 И тук трябва да се подчертае, че Юрий Лужков по това време пристигна в България малко преди оставката си - точно когато в медиите се появиха първите съобщения, че Кремъл е недоволен от него и му остават само няколко дни на поста му кмет. Припомняме, че Лужков беше отстранен от този пост на 28 септември 2010 г. И така, той за последно отиде в България, за да играе там футбол за сбогом с приятеля си Бойко Борисов ...
(„Прощаване на славянката“, така да се каже. Някак си се съмняваме, че някой от чуждестранните политици ще иска с Лужков след неговото оставка заедно, за да спортува или да пеем заедно с него в хор)  
 И това силно приятелство между Бойко Борисов и великия патриот Лужков беше още по-поразително в този момент, защото като ръководител на българското правителство Борисов веднага зае изразена враждебна позиция към руското ръководство. И не на думи, а на дело, тъй като първото нещо, което Борисов направи, когато зае поста министър-председател, беше да наруши всички споразумения с Русия от предишното правителство на Станишев. Нещо повече, това бяха глобалните проекти на Кремъл от стратегическо значение: изграждането на 
атомна електроцентрала , участието на България в изграждането на газопровода „Южен поток“ под Черно море (заобикаляйки Украйна) - и изграждането на нефтопровода Бургас-Андруполис(заобикаляйки турския Босфор). Така че преговорите с България по всички тези проекти скоро бяха прекратени и те бяха възобновени едва след принудителната оставка на Борисов от поста министър-председател.

 Интерес представлява и секретният доклад, публикуван на уебсайта на Wikileaks на 9 май 2006 г. от американския посланик в България (през 2005-08 г.) Джон Байърли за тогавашния кмет на столицата Бойко Борисов.
 Трябва да се каже, че този доклад дава доста грозен портрет на този бъдещ министър-председател на България. Джон Байърли представя кмета на София Борисов като лидер на голяма престъпна организация, която се занимава с различни престъпни измами и дори трафик на наркотици . По-специално американският посланик обвини Борисов, че е замесен в сериозна контрабанда на местни синтетични наркотици ( метамфетамин ).
 (Този силен като бик и каратист Борисов и външният му вид много приличат на нашите руски гангстери, хулигани - само пурпурно яке и златна верижка на врата му лирсват. И плюещото изображение на „бик“.!)
Но сега, по-важното за нас в този доклад
е, че подчерта тесните корупционни връзки между Бойко Борисов и руската петролна компания Лукойл .
Ето публикация по тази тема (в превод от български):
„Борисов поддържа тесни финансови и политически връзки с директора на„ Лукойл България “Валентин Златев , изключително влиятелен политически брокер и политически кукловод.“
(https://www.bivol.bg/wlborisov.html )
 И след това продължава да описва подробно как кметът на София Борисов е съдействал на Лукойл при получаването на парцели публична земя за новите му бензиностанции - и за това руската компания финансира различни строителни проекти на Борисов.
 За всеки случай бихме искали да ви напомним, че 
Лукойл принадлежи към московския клан на КГБ .

 Премиерът Борисов имаше добри отношения и с грузинския президент Михаил Саакашвили .
 Съобщение за 1 април 2012 г .:
„ На 1 април българската делегация начело с премиера Бойко Борисов, който е на посещение в Грузия, се срещна с министър-председателя на Грузия Николо Гилаури... На срещата бяха подписани редица документи, включително меморандум за сътрудничество в областта на европейската и евроатлантическата интеграция. ... Според грузинския премиер най-важните проекти се планират в бъдеще или вече са в ход. Сред такива съвместни проекти той посочи износа на природен газ през територията на Грузия за България, износа на електроенергия от Грузия през Турция за България, отбеляза разширяването на търговските отношения между двете страни.
... В рамките на посещението министър-председателят на България ще се срещне с президента на Грузия Михаил Саакашвили . " ( http://www.regnum.ru/news/1516168.html )
 Припомняме, че Михаил Саакашвили и Николо Гилаури принадлежат към клана Коржаков .
 Между другото, по време на това посещение премиерът Борисов получи голяма похвала от президента Саакашвили, че „има смелостта да изостави всички руски енергийни проекти“.
 Всъщност не всеки държавен глава на мястото на премиера Борисов би отказал договори, толкова изгодни за страната му! В крайна сметка би било възможно да се получава редовен доход от милиони долари само за това, че през българската територия ще бъдат прокарани тръбопроводи до други европейски държави. Но за премиера Борисов услугата му за геополитическите интереси на Запада и неговия клан на КГБ беше по-скъпа.

 Ако вземем например проекта за нефтопровода Бургас-Андруполис , анализатори казват, че първоначално това е идеята на компанията " Лукойл-България " ., и това е много приятелска компания за Бойко Борисов, откакто той й осигури закрила. Но тогава три руски държавни компании свалиха „ Лукойл“ от този проект - ето основателна причина за отказа му от премиера Борисов. И можете да обвинявате всичко за протестите на природозащитниците за възможно замърсяване на околната среда ...http://www.regnum.ru/news/1102479.html )

 Тогава за премиера Борисов имаше разчет за всичките му „подвизи“ в борбата срещу руските тръбопроводи. Още в началото на 2013 г. жителите на България изпаднаха в ярост, когато започнаха да получават прекомерни сметки за ток - а правителството на Борисов всъщност беше свалено от възмутен народ.

 Що се отнася до клановата принадлежност на Бойко Борисов, тогава сме изправени пред вечен проблем: как да определим дали е от московския клан или от клана на Коржаков, ако този бивш бодигард се появи на политическата арена на страната едва през 2001 г., когато тези мафиотски групировки всъщност се бяха обединили?
 Ще започнем с факта, че според официалната биография Борисов и охранителната му фирма 
ИПОН в продължение на пет години осигуряват безопасността на цар Симеон по време на посещенията му в България, от 1996 до 2001 година.
 Вярно, по-късно се оказа, че Бойко Борисов е излъгал малко тук, защото по време на първото посещение на Симеон в родината си през май-юни 1996 г. царят е охраняван от съвсем друга частна компания. Но след 1996 г. Симеон вече е посещавал България всяка година, така че може да се предположи, че бодигардове от фирма
ИПОНса охранявали бившия цар от неговото посещение през април 1997 г. или малко по-късно. И това всъщност е пряка препратка към московския клан на КГБ , тъй като Симеон Сакскобургготски работи за тази конкретна мафия.

 Има и съобщения, че по бандитска линия Бойко Борисов е бил тясно свързан с престъпната група на СИК и някои други подобни „фирми“, които ние също отнасяме към московския клан . Нещо повече, голямото приятелство на Борисов с тези гангстерски лидери (Румен Николов и други) започва отдавна, още в началото на 90-те.
Http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2001/09/01/210793_cariat_prati_bodigarda_si_v_mvr/ )
 (За СИК"застрахователна компания" по-подробно по-долу)

 И имаме още една улика: по-голямата част от българските политолози смятат, че първият му основен пост в правителството на България, тоест постът на заместник-министър на вътрешните работи („Главен секретар“ на МВР), Борисов получава чрез неформалната политическа група, наречена „Монтерей ” . ( http://afera.bg/interviu/2731.html )
Тоест се оказва, че Бойко Борисов най-вероятно е протеже на московския клан на КГБ , тъй като, както вече казахме, „Монтерей Груп” принадлежи тази мафия.

 На поста си на главен секретар на вътрешното министерство Бойко Борисов от 2001 до 2005 г. всъщност оглавяваше полицията в страната - и това не е позиция, която би била дадена с желание дори на най-добрия съюзник.
 Така че с вероятност от 70 процента, ние все още бихме 
отнесли Борисов към московския клан - и още 20 процента ще бъдат поставени върху клана на Коржаков . Тъй като Георги Първанов на Коржаков също по едно време, или е участвал в първите стъпки в политиката на този полупрестъпник, или просто е дал одобрението си за назначаването му в ръководството на Министерството на вътрешните работи.

 4. ПЕТКОВ Румен - министър на вътрешните работи от 17 август 2005 г. до 24 април 2008 г.
 Завършва математическия факултет на Пловдивския университет.
През 1995-99г. - кмет на град Плевен.
От 1999 г. - секретар на БСП . От 2001 г. - народен представител.
От 2001 г. - заместник-председател на БСП .
От август 2005 г. до април 2008 г. - министър на вътрешните работи .
Той подаде оставка след множество скандали в медиите (натиск върху опозиционни журналисти, приятелство с някои гангстерски лидери и т.н.).
През 2008 г. Петков отново бе избран за народен представител от БСП.
 
 Родовата принадлежност на Румен Петков може да бъде пробита само чрез бандитските му връзки. Факт е, че той беше в голямо приятелство с Младен Михалев (с прякор "Маджо"), един от лидерите на голяма престъпна група СИК (трафик на наркотици, рекет, проституция и др. И т.н.). ( http://www.mediapool.bg/rumen-petkov-osiguril-palno-obsluzhvane-na-madzho-news129137.html )
Официално това беше „застрахователна компания „СИК“. Това е просто "застраховане" в чисто гангстерския смисъл на думата.
(Например, ако сте залепили марков стикер с името на тази „застрахователна компания“ на колата си, това означава, че никой няма да я открадне)
И според съобщенията в пресата е известно, че бившият премиер 
Бойко Борисов е бил тясно свързан с тази група . Освен това, както посочи писателят Георги Стоев , чекисткият генерал от външното разузнаване Любен Гоцев взима активно участие в дейността на бандата на Маджо .
Някои източници сочат също, че Румен Петков е пряко свързан с генерал 
Гоцев и с неговата неформална група „Монтерей” . (http://www.mediapool.bg/zapalkata-bilo-shegichka-mezhdu-svoi-ot-monterei-news137586.html )
Припомняме, че Бойко Борисов и Любен Гоцев са от московския клан на КГБ . Като цяло Петков най-вероятно също е от московския клан.

 Между другото, изследванията му в света на българската мафия не бяха без последствие за писателя Георги Стоев : той беше застрелян през април 2008 г., малко след публикуването на книгата му с откровения срещу генерал Гоцев. Тази книга беше наречена „Любен Гоцев - истинският Крестник” (2008). Тоест „истинският кръстник“ (разбира се, мафията).

 Мога да посоча тук, за да илюстрираме клановата принадлежност на Румен Петков в интервюто му от 17 юли 2011 г., в което той пламенно защитава Лукойл от обвинения в контрабанда на горива от ръководството на българската митница. ( http://dnes.dir.bg/news/rumen-petkov-vanyo-tanov-lukoyl-neftohim-satvaryaneto-lucoyl-neftohim-9073035 )
 
 Ето още една информация от 11/11/2014 : „ Георги Първанов накрая обяви независимото участие на АБВ в евроизборите, които ще се проведат на 29 май 2014 г. Тогава, на 13 януари 2014 г., той беше подкрепен от Румен Петков и бившия външен министър Ивайло Калфин. "
(http://www.regnum.ru/news/1770262.html )
 Припомняме, че бившият президент Георги Първанов е от клана на Коржаков . А новата му партия АБВ е отделена от Социалистическата партия (БСП) . Тази партия наскоро преживя нов разкол, след пълния си провал на изборите.

 

 В началото на 2008 г. държавната сигурност на страната беше отстранена от Министерството на вътрешните работи и подчинена директно на министър-председателя . Тогава беше създадена обединена специална служба - Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС ).
В ДАНС са  включени Националната служба за сигурност на Министерството на вътрешните работи, Служба на военната полиция и военно контраразузнаване на Министерството на отбраната и Агенцията за финансово разузнаване.
Представителите на опозицията наричат ДАНС идеята на премиера Станишев и го обвиняват, че се стреми да монополизира контрола над тайните служби на България. ( http://www.regnum.ru/news/1065688.html )

http://grechenevsky.com/html/sources/83.htm

Превод "Под лупа". Деленето на части е на редакцията заради дължината на текста.