Пропусната война в Украйна от САЩ и НАТО

Има ли виновни освен Путлер за войната в Украйна ?!!

Разбира се, че има и те са от Белия дом във Вашингтон до Брюксел и Берлин ... Виновни са президентите на САЩ от 2014 г. до ден днешен ...

Барак Обама е начело, но с не по-малка вина е Доналд Тръмп, та чак до Байдън ...

Зелените човечета на Путин в Крим, Луганск и Донецк от 2014 г. не накараха да светне червената лампа в главите на американските президенти и техните съветници, нито в тези чутури на евролапачите от ЕС, още повече на маникените ръководители на НАТО. 

Нали световните експерти можеха да предвидят до какво ще доведе една война в Украйна, която няма да е защитена от НАТО и САЩ ?!

Забравиха ли поетите ангажименти от Меморандума от 5 ноември 1994 г. от Будапеща, с който САЩ, Великобритания се ангажират да опазят териториалната цялост на Украйна срещу отказа й от ядреното оръжие, което има ?!! Проспаха го и не го изпълниха двадесет години по-късно и днес през 2022 г. ?!!

Умишлено ли го проспаха или от страх да не дразнят Путлер и ядрена Русия или някой плати на тези "храбреци" ?!!

Защо проспаха руския газ като стратегическо оръжие в Европа и съглашателството на Германия, Италия, България ... 

Украинският лидер е имал личен разговор с германския канцлер Олаф Шолц, който призова Зеленски да направи отстъпки на кървавия агресор Путин, за да разреши конфликта с Кремъл.

„Шолц направи последен опит да разреши конфликта между Москва и Киев. Той каза на Зеленски в Мюнхен на 19 февруари, че Украйна трябва да се откаже от своите стремежи към НАТО и да обяви неутралитет като част от по-широко европейско споразумение за сигурност между Запада и Русия. Пактът ще бъде подписано от Путин и Байдън, "които съвместно гарантират сигурността на Украйна. Зеленски каза, че на Путин не може да се има доверие в такова споразумение и че повечето украинци искат да се присъединят към НАТО. Неговият отговор разтревожи германските служители, че шансовете за мир избледняват ", се казва в текста на публикацията на „20-годишният поход на Путин към война в Украйна – и как Западът не успя да се справи с него“ на на портала The Wall Street Journal-https://www.wsj.com/articles/vladimir-putins-20-year-march-to-war-in-ukr...

Ето как се стигна до войната, която доведе до криза в Европа и част от света и до ядрени заплахи от фюрера Путлер ...

Нима Украйна не можеше да се превъоръжи и да стане член на НАТО преди войната ?!! Да, това беше възможно още през годините от 2014 до февруари 2022 г., но не се случи защото - пари, сделки, интереси,страх, проспиване, липса на експертиза или какво ?!!

Путлер е ясен, но защо големите "експерти" пропуснаха естествената реакция в този случай ?

Този страх и объркване виждаме и в бавните и абсурдни реакции в организацията и превъоръжаването на страни членки като прибалтийските страни, Полша, Румъния България.

Явно НАТО сам по себе си е просто придатък на САЩ и няма никаква автономност и експертиза ...

Какво се цели примерно със забавянето на авансово платените от България самолети F-16 и защо продажната им цена беше с милиони по-скъпи на бройка от подобни продадени в Азия или с пак с милиони по-скъпи от по-модерните F-35 продадени на Полша.Докога ще лъскаме съветските системи техника и въоръжение ?

Погледнете кадрите и решете ...

Е, решете сами... Искаше ли някой друг освен Путлер да има война в Украйна ? Авторът на тези редове е за НАТО и за европейските ценности и не обича Путлер и неговата политика, но истината си е истина ...

"Под лупа"

кадри от видео на ГЩ на ВСУ