Протестиращи блокираха Дунав мост и мост на Велека

Протестиращи блокираха и района на граничния пункт Дунав мост при Русе, предаде БНР. Исканията им са оставки на правителството, на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. 

Движението на граничния пункт е затруднено, а камионите от Румъния са блокирани. Блокадата започна към 9:30 ч. гази сутрин и ще продължи официално до 20:00 ч. Разрешителното на организаторите на протеста е издадено вчера от полицията. 

Автомобили са подредени в крайно лявата лента на кръговото кръстовище и така е блокиран абсолютно достъпът до граничния пункт. Протестът е от част от "Велико народно въстание", което започна в 8 ч. пред новия парламент.

Обходният път, който отклонява товарните и леки автомобили, които са от България, е по булевард "България" на Русе към село Николаево. Тъй като обратното движение от Румъния към България е невъзможно поради по-нисък мост в съседна лента на обратната посока, всички товарни автомобили изчакват на румънска територия. Това създава огромни трудности и ще създаде такива през нощта, когато ще бъдат пуснати камионите.

Протестиращи блокираха и моста над река Велека, предаде бТВ. Протестиращи летовници и местни жители от района на Синеморец протестират в знак на съпричастност към общественото недоволство срещу управлението на страната и бетонирането на Черноморието. Движението е блокирано и от двете страни на пътя към морето. Автошествие, организирано от Боец , се проведе и във Варна

https://offnews.bg/protesti/protestirashti-blokiraha-dunav-most-i-most-na-veleka-735691.html