Протестиращи: Фандъкова, спри криминалните строежи, не се крий!

Протестиращи от всички квартали в гр.София ще се съберат в 9:30 ч пред сградата на Столичната община на ул.”Московска” 33 против застрояването върху зелени площи, детски площадки, паркови и междублокови пространства и против незаконната сеч в Борисовата градина. Там те ще се обединят в общ протест преди началото на първата работна сесия на Столичния общински съвет.

Фандъкова да спре да ни баламосва с витиевати обяснения, а да разпореди спиране на криминалните строежи. Корупцията е въптре в общината и районните кметства, където се издават разрешителните. Кметицата да не се крие зад общи фрази, а да извади наяве всички проекти, кои фирми строят, кой е подписвал разрешителните и пр., заяви пред Фрог нюз Дамян Дончев, организатор на група, която настоява за прозрачност за това, което става в столицата.  

Гражданите ще настояват за преразглеждане на Общия устройствен план на гр. София и за промени в подробните устройствени планове на районите, така че да се гарантира запазване на съществуващите зелени площи.

Протестиращите ще настоявват за преразглеждане на Общия устройствен план на гр. София и за промени в подробните устройствени планове на районите, така че да се гарантира:

- Запазване на съществуващите зелени площи, детски площадки, паркови и междублокови пространства;
- Запазване на статута на лесопарковата част на Борисовата градина и прекратяване на незаконната безконтролна сеч;
- Прекратяване на порочната практика на превръщане на парковите алеи в паркинги.

Също така гражданите настояват за гарантирано участие в процеса при отварянето и преразглеждането на Общия устройствен план и промените в ПУП-те на районите, за прозрачно вземане на решенията и за промени в процедурата при обявяване на Обществените обсъждания.

http://frognews.bg/