Протест в Бургас на 17 март

 

1703 001Неделният ден е даден за почивка и гражданите на Бургас отново го доказаха, макар и да знаеха,че днес има национален протест...

Явно Бургас не си пада по протестите или пък се живее "добре" в "най-добрият град за живеене"...

Има обаче и нещо друго, че както предвиди "Под лупа" след 3 март и особено след назначаването на служебен кабинет протестите ще стават все по-рехави и по-разделени на различни групички, както и стана вече.

1703 005

Докато някои решиха да останат безпартийни и граждански формирования, други две формираха представителства, за да участват в изборите на 12 май.

Истината обаче е проста и тя е, че протестите вече изгубиха своята сила и оспореното влияние върху хода на събитията в страната ни.

Днес в Бургас се събраха едва стотина протестиращи, макар че протестът бе обявен за национален, горе-долу същата цифра бяха и протестиращите в София пред МИЕТ ...

1703 017

Протестиращите в Бургас имат едно ядро, което говори от името на всички, независимо колко са - 100 или 1000 ...

И днес те повтаряха, че не искат да правят партия, че щели да предоставят своите искания към община Бургас, искания да не се прави приватизация на БДЖ и т.н.

1703 018

Мотото днес бе: "Народът срещу олигархията".

1703 007

Стана ясно, че във Варна има разединяване на протестиращите, както и в София. Във Варна протестите са повече с местна насоченост.

В момента пред Народният театър в София са едва 150 души начело с Янко Петров и Дончо Дудев.

Екип "Под лупа"