Професионалистите в обслужването на Кремъл у нас нападат аматьорите в тази дисциплина

Иво Инджев

Сигурен съм, че не съм единственият, който си “говори” с телевизора, когато от екрана му се леят безнаказано абсурдни твърдения. Но не съм като носителя на руския орден “Ломоносов” от Банкя, комуто не могат да откажат да се вклини във всяко пряко предаване. Нямам избор, освен да реагирам тук задочно с някоя и друга реплика.

В продължаващата война на ГЕРБ да откроят като най-голяма враг “Продължаваме промяната” и да вбият клин в отношенията й с “Демократична България” са хвърлени всички сили.

И в трите телевизии с национален обхват и аудитория атаката масирано беше съсредоточена в неделното утро срещу едно неосъществено намерение на бившето правителство, придобило в рамките на тази война размерите на несъстоял се апокалипсис, от който по чудо сме се спасили. Нищо не се е случило с инвестиционните намерения на злодеите от чуждата компания “Джемкорп”, но това няма значение за атакуващите.

Обвиняемите, в каквито са превърнати пропагандно лидерите на ПП (сякаш са управлявали само те и нямаше четворна коалиция ), са вкарани в една асиметрична предизброна война на оцеляване (Копейкин пророкува, че щели изобщо да изчезнат в следващия парламент).

Видно е и с окото на простите (привърженици на партията на вожда на простите), че тези “аматьори” са погнати от професионалисти. Аматьори ги нарича солидарно и президентът Радев, който се изживява вече като професионален политик до такава степен, че редовно хока политиците от тази своя новоприсвоена висота.

НА СНИМКАТА: Нашият професионалист в обслужването на Путин върти солидарно с него крана за задушаване на Украйна

Професионалистите от ГЕРБ днес изобразиха от телевизионните екрани обилна порция гняв и тревога какво е можело да стане, ако онези инвестиционни намерения бяха станали факт. Употребената беше т.н. мека сила на дамските внушения.

Опитната Екатерина Захариева многократно повтори една лъжа чрез внушението, че сегашният спад в цените на горивата не бил следствие от понижението на цените им на международните пазари. ПП били “изритани от народа” (токсичните гербаджии, с които никой не иска да управлява, продължават да се отъждествяват с народа!) от властта и по тази причина поевтинели горивата – сякаш те не са поевтинели практически навсякъде по света и без да бъдат изритвани съответните правителства.

Не по-малко изумителна теза разви и Десислава Трифонова – далеч по-неопитната, но назначена за шеф на парламентарната комисия за разследване на ужасяващото неслучило се събитие с “Джемкорп”.  

Все се чудех кое е най-тревожното, което ни е заплашвало и с което така щастливо сме се разминали, но този път Трифонова успя в да ми привлече вниманието към главното със следното обобщение:  

„Щетите са много големи. Най-голямата щета е, че правителството на „Продължаваме промяната“ е действало изцяло в руски интереси. Този меморандум е в услуга на руската държава. АКО (курсивът мой) беше продължило неговото изпълнение и всички тези инвестиции се бяха осъществили, държавната енергетика ЩЕШЕ (курсивът пак мой) да стане руска собственост“, научих от Десислава Трифонова.

Стига да е вярно това престъпно намерение, макар и да няма последици от него, деянието на извършителите заслужава най-строго порицание, ако не и наказание. Но нещо не се връзва. Става дума за политиците, които се опълчиха на “Газпром”, руския властелин на България от десетилетия насам. Чак в Германия видяха в това пример за освобождаване от руското влияние. https://clubz.bg/131516

Дали “Франкфуртер алгемайне цайтунг” също са подобие на “Работническо дело” (както се беше изразил точно преди 5 години Тома Биков по адрес на британския “Гардиън”, който се беше позволил критики към неговия вожд? https://ivo.bg/2018/01/10/долу-гардиън-зоват-апологетите-на-бо/

Какво излиза: да построиш с български милиарди газова примка за обесването на Украйна не е услуга за руското влияние (не само в България), макар да става дума за свършен съвършено срамен факт. Но несъстояла се щета от един меморандум за намерение, според обслужващия персонал на гузния руски орденоносец от Банкя, категорично “доказва” действие в услуга на руските интереси.

Да обобщя още малко.

Политиците, който определиха като позорна позицията на президента Радев срещу даряването на българско оръжие на Украйна, отскубнаха България от руската газова хватка и прогониха цяла рота руски шпиони от България, изглежда са направили всичко това, за да могат да заблудят българите и целия свят само и само коварно да прикрият желанието си обслужат руските интереси с онзи меморандум. 

И това били аматьори? Ха, че те са направо най-големите факири на камуфлажа и блъфа в историята(ни)! Играли са партията шах с жертване на офицери и царицата (на газовия шантаж), да за спечелят предимството да избегнат дори едно реми, постигайки временно патова ситуация и мат за себе си в крайна сметка.

“Мать, твоя”, би възкликнал възхитено всеки руски кукловод на подобно разиграване!

Нямаше ли по-просто решение на тази партия, довела до въпросния мат, щом целта е била да се обслужват руските суфльори (както твърдят от ГЕРБ)?

“Харвардите” трябваше само да правят същото, което ГЕРБ правеше през дългите години на управление на тази корпорация: да не закачат “Газпром”, да не се закачат с руското посолство с особено големи закачки, да бавят интерконектора с Гърция и всичко щеше да бъде наред с обслужването на руските интереси.

А пък Киро и Асен още щяха да си управляват. Но не, аматьорите не си взеха поука от професионалистите как са изкарват три мандата на власт чрез кротко поведение спрямо Кремъл и си платиха за аматьорщината.

 

Tags: