You are here

Проф. Радулов: Убийството на Виктория може да е за сплашване на други журналисти

Да, това може да не е поръчково убийство, но това може да е поръчка за сплашване. И не на този журналист, върху който е въздействано, а чрез това брутално действие да бъдат сплашени други журналисти. Така експертът проф. Никорлай Радулов коментира убийството на журналистката Виктория Маринова.

Още нямаме сто процентно доказателство, че не е така, затова следва и тази версия да се отработи, както и разпити на заподозрения. И, разбира се, според мен разследването трябва да продължи и в махалата, и във връзките му, и в дискотеката му. Вие виждате, че един от свидетелите, приятел на задържания, съвсем спокойно говори за това, че той го е снабдил с дрога. Да се види каква е тази дрога, казва още той пред Фокус.

 

Откъде пари у задържания, за пиене, за дрога, явно доста е употребил. Но не само това, значи с такова спокойствие се говори за това, как се продава дрога. Това значи, че за никой не е тайна в тези заведения, че там се продава дрога. Очевидно, че това е нещо толкова приемливо, че никой не се интересува от това, че е крайно незаконно. И най-вероятно тази дрога може да доведе до подобни действия и други хора,казва още той.

 

Не е тайна, че навремето каптагонът, който отиваше за Близкия Изток, се използваше точно за това – даваше се на бойците преди бойни действия, на терористи, за да ги настърви срещу противника. Тоест някои от този тип наркотици имат въздействие върху психиката на човека така, че той се озлобява срещу всички, става нападателен и не може да управлява действията си, въобще не е в състояние да разбере какво извършва. Много лесно е да се стигне до убийство в такова състояние. Така че всичко това трябва да бъде изяснено, смята бившият главен секретар на МВР.

https://frognews.bg/novini/prof-radulov-ubiistvoto-viktoriia-moje-splash...