You are here

Проф. Стоян Кушлев: Пламен Георгиев няма полезен ход

Пламен Георгиев закъсня. Трябваше да си подаде оставката. Опозицията внесе искане за оставка, превари го. Неговата позиция стана неудържима. Това заяви бившият председател на Комисията,когато КПКОНПИ беше ”Комисията Кушлев” проф. Стоян Кушлев.

Идва време, в което трява да си понесе кръста. Всеки извървява своята Голгота. На това място трябва да се внимава. Даже да не купува. Аз отдавна знам за тази покупка, каза още той пред bTV.

 

И президентът трява да има свой представител, не да го назначава. Така беше по мое време. Мен ме назначаваше министър-председателя, а не МС. Работил съм с трима министър-председатели. Постоянно при мене идваха депутати и имаше разправии Това ме накара да напусна комисията, посочи професорът.

 

Каква независимост има председателят, като всеки момент може да го викнат в парламента и той трява да отиде. Искаха да ги слушам, при мен не можеше да стане, разказа той.

 

За мен комисията се отклони от основната си задача - да отнема незаконно имущество. Дадоха и се оперативни функции, дойдоха хора от ДАНС, извършват разследване и не върви добре, смята той.

 

Преди десет години доклада да Държавния департамент бе положителен. А тази година е отрицателен, припомни Кушлев.

Парите от КТБ могат да се върнат само след амнистия на мръсните пари, заяви Кушлев.

https://frognews.bg/novini/prof-stoian-kushlev-plamen-georgiev-niama-polezen-hod.html