Путин живее в паралелна реалност и затова може да обяви победното завършване на „специалната операция“ на 9 май - Денис Попович

https://telegraf.com.ua/blogi-mnenija/2022-05-05/5704254-putin-zhive-v-p...

Главният редактор на "Апостроф" Денис Попович разказа какво може да се очаква от руския диктатор в близко бъдеще

Руският президент Владимир Путин винаги е предприемал нестандартни стъпки, които са ни изглеждали нестандартни, именно защото живее в паралелна реалност и в свой собствен свят.

Мащабната инвазия в Украйна на 24 февруари е плод на такава паралелна реалност.

 

Следователно изобщо не е необходимо Путин да обяви мобилизация или война на 9 май само защото очакваме нещо подобно от него.

Защо да не предположим, че на този ден Путин ще обяви победоносното завършване на „специалната операция“, „освобождението“ на Донбас и „денацификацията“ на южните територии на Украйна с последващото им присъединяване към Русия под егидата на „Таврическата“ провинция".

Така че не става дума за мобилизация или война, а един вид обръщане на шахматната дъска с едновременен опит да излезете сами от играта.

Така Путин може да се опита едностранно, въпреки обективните обстоятелства, да си присъди победа във войната с определянето на нови граници, които ще съответстват на фронтовата линия на 9 май. Това ще му помогне да запази лице пред собствената си среда и обществото, както и да се опита да скрие от населението на Руската федерация неуспешния ход на военните действия.

И за да се съгласи Украйна с това „предложение“, те ще ни дадат дебел намек за възможното използване на ядрени оръжия, освен ако, разбира се, не откажем да броим победата на Путин и все пак се опитаме да освободим собствените си земи.

И така, един вид сферичен "Минск-3". Този ход на Кремъл изобщо няма да вземе предвид реалния график на силите, но трябва да признаете, че е съвсем в духа на Путин, който три пъти обявява победа в Сирия, отново в собствената си реалност.

Считайте това за мое лично предположение за възможните събития от 9 май. Вероятната реакция на подобен сценарий от страна на украинските власти и чуждестранни партньори е друга история.

Превод : Под лупа