You are here

Путин и Тръмп все пак се видяха във Виетнам (ВИДЕО)

Двамата лидери проведоха кратък разговор

 

Владимир Путин и Доналд Тръмп се срещнаха и проведоха кратък разговор във Виетнам, предаде ТАСС.

 

 

 

Putin and Trump shake hands during group photo at APEC summit

 

Това стана по време на снимките на участниците в срещата на Азиатско-Тихоокеанското икономическо сътрудничество (АТИС) в град Дананг.

Часове по-рано от Белия дом съобщиха, че дори Тръмп и Путин да се видят, срещата им няма да бъде официална. Такава не била възможна поради различния график на двамата президенти.

 

 

Путин и Тръмп се срещнаха, докато лидерите пристигаха за снимки във виетнамски национални костюми и носии. Руският лидер застана на подиума малко по-рано от американския си колега. Двамата си стиснаха ръцете, след което Тръмп дружески потупа Путин по рамото. Те застанаха един до друг и размениха няколко фрази.

След снимките лидерите на АТИС се отправиха към съседната зала за тържествена вечеря, дадена от домакина - виетнамския президент Чан Дай Куанг. Там местата на Путин и Тръмп не се оказаха едно до друго и те бяха принудени да прекратят общуването си.

 

 

В Дананг Тръмп за пореден път се закани на севернокорейския лидер Ким Чен Ун. В речта си той наблегна на търговията са Азия и на отрицателното салдо на САЩ с редица страни от региона начело с Китай. Същевременно президентът на САЩ на няколко пъти похвали Индия, която не е член на АТИС, и говори за Индо-тихоокеанския регион.

Първата среща между Тръмп и Путин бе на 7 юли в Хамбург, Германия. Тогава там се състоя срещата на Г-20. Двамата държавни глави разговаряха помежду си в продължение на 2 часа и 15 минути. След официалната вечеря те имаха втора среща, която трая час.

Преди да се видят на живо, Тръмп и Путин на няколко пъти проведоха телефонни разговори.

http://clubz.bg/60553-putin_i_trymp_vse_pak_se_vidqha_vyv_vietnam_video