Путин се страхуваше да изплаши света? въздушната част на парада в Москва беше отменена

Ил-80 - самолет на Страшния съд

https://telegraf.com.ua/novosti-rossii/2022-05-09/5704620-putin-poboyals...

 

Твърди се, че полетът на самолета на Страшния съд е „развален“ от времето

Всяка година на главния площад на столицата на Руската федерация се провежда празничен военен парад, посветен на Деня на победата на 9 май, и 2022 г. не е изключение. Тази година руснаците обаче няма да видят въздушната част.

Според прессекретаря на диктатора Дмитрий Песков решението за отмяна на въздушната част на парада в Москва е взето заради времето. Все пак отбелязваме, че ако се съди по онлайн излъчването, времето в Москва е доста добро. Очевидно "лошото време" е само поредното оправдание от руските власти.

Припомняме, че по време на парада в Русия беше обещан полетът на самолета Ил-80 "Страшния съд", който уж трябваше да изпрати предупреждение на Запада за "края на света" и ядрена война. Ил-80 е самолет, предназначен за евакуация на висше военно ръководство, както и за командване и контрол на въоръжените сили във война, по-специално ядрена. Ето защо самолетите с това предназначение се наричат ​​"Страшния съд" или "Страшния съд".

Имайте предвид, че на парада беше обявен и полетът на 77 самолета и хеликоптера – стратегически ракетоносачи Ту-95МС и Ту-160 „Бял лебед“ с въздушен танкер, далечни бомбардировачи, изтребители.

Припомняме, че по-рано Telegraph, въз основа на анализ на изявленията на много експерти, предложи четири най-реалистични сценария за развитие на военно-политическата ситуация между Украйна и Руската федерация на 9 май.

По-рано стана известно също, че нито един чуждестранен лидер и дори съучастник в тероризма, белоруският президент Александър Лукашенко, няма да дойде на военния парад в Москва през 2022 г. Руските власти обясниха това с думите, че датата не е юбилейна и следователно никой не е бил „канен“.

Превод : Под лупа