ПУЧА И ЕДИН ОТ ОБРАЗИТЕ МУ

Grigor Lilov

 

**** Зад кулисите на събитията
„Това е едно от изображенията, които ще останат след нападението срещу американската демокрация: татуиран мъж с военна боя на лицето и кожена шапка с биволски рога стои в победна поза на масата на председателя на Сенатската камара, свободна горна част, една в дясната му ръка Копие с американско знаме, лявата ръка огъва бицепса. Изглежда доволен.”
Това пише „Шпигел” за Джейк Анжели – онзи на снимката. 32-годишен, бивш актьор, един от символите на крайно дясното и според мен профашистко движение „QАnоn”.
.
Пояснявам що е QAnon".
Това движение е онова, което измисли как елитът убивал, ял деца и пиел кръвта им. Наречено е на „Q”. Q е мит за свръхсекретен военен или разузнавач агент от най-високото възможно равнище и с достъп до най-съкровените тайни, до най-високата възможна степен на засекретеност, който уж подавал информация с криптограми на движението, за да оповести то тайните на обществото.
.
Ще добавя към "Шпигел" – актьорът Анжели от 2017 е общественик, политическа марионетка. Родом от Феникс, Аризона. Твърди се, че е забелязван на акции не само на свръхрадикалните десни, но и на антипода им - свръхлевите демократи и ударната им сила Black Lives Matter, както и на митингите на движението „Антифа (крайно ляво, полутерористично).
.
В сегашното си амплоа и костюм за първи път се появява от 2019 г.
На митинг. Знаете ли какъв?
Сбъркахте – не е митинг на Тръмп!
Анжели се появява като участник в екологически протест. Въобще Анжели е политически актьор на най-масова обществена сцена и за радост на сценаристите знае колко важно е визуалното и как да акцентира на него, за да се постига необходимото внушение.
.
Има няколко видеоклипа с него в Twitter https://twitter.com/PilloryOfSha…/status/1347107300415311873 иYouTube , https://www.youtube.com/watch?v=22d6tRXxVeg
.
Анджели също е „шаман на QAnon“ и „многоизмерно същество“.
И сега отново ще се завърна, позова на „Шпигел”, който е потърсил разшифровката за странния му тоалет, издирвайки изявления за аксесоара от самия носещ го.
„Рогата символизираха съпротива. Кой идиот би стоял на пътя на разярен бивол”.
Подобно на орнаменти от пера, биволските рогови шапки са запазени за особено почтени членове на индиански племена. Някои от тях символизираха връзката с боговете и предците и следователно са подходящи за човек с „достъп до по-високи измерения“ като Анджели.
Твърди се, че козината на шапката идва от койоти. В митологията на индианското племе Навахо прерийният вълк означава дразнещо създание. То е приблизително сравнимо с фигурата на Тил Ойленшпигел: коварен, не непременно надежден, но в основата си безобиден. Така се вижда и Анджели. В това отношение представянето му вече е последователно.
От своя страна татуировката Valknut на гърдите на Анджели е „Възелът на Вотан”. Става дума за германски символ, свързан с битка и смърт.”, резюмира този образ "Шпигел"
.
Според Джейк Анджели той е открил "истината" за заговора на Илюминатите, Билдербергите и т.н., със собствени проучвания в интернет. Сред четивата му е конспиративният наръчник на Уилям Купър "Behold a Pale Horse" ("И ето, бял кон..." - част от библейския текст, описващ апокалипсиса).
"В един момент всичко се навърза", казва той в едно от интервютата си, цитирани от местната медия Arizona Republic. Те са го забелязали като активист на разни каузи още през 2018 г. и са посветили огромна, наистина огромна статия на него и неговите авери.
.
И НЯКОЛКО ДУМИ ЗА ПУЧА
.
В него участниците бяха не повече от 5 000 души (вътре и вън пред Конгреса).
И затова се провали.
Вероятно разчетът в сценария е бил поне 100 000 души да блокират Конгреса.
100 000 души могат да бъдат разгонени само по един начин – със стрелба и ужасно много кръв. Това щеше да подпечата оставането във властта на Тръмп.
О, сбъркахте!
Разбира се, че не става дума за оставане като президент, за втори негов мандат.
Тръмп не е чак такъв идиот, за да не знае, че това е невъзможно в САЩ – да прегазиш като с валяк Конституцията, каквито митове се внушаваха, внушават и ще се внушават от медиите.
Невъзможно е, понеже армията не може да се намеси. А и да се намеси - нищо! Срещу 180 милиона въоръжени дула в милионите и милиони американски граждани всякаква армия, полиция и Национална гвардия са безсилни (моето мнение е, че именно правото на притежаване на оръжие е гаранцията, че САЩ ще си останат демократична страна.)
.
______________________________
Но под този натиск на стотиците хиляди пред Конгреса и милиони из страната политиците щяха:
1. републиканците да се сплотят зад Тръмп, понеже избирателите им са зад него;
2. демократите да се разколебаят в опозицията си срещу Тръмп и исканията му, понеже рискуват гражданска война.
3. и най-важното: щеше да гласува разследване на изборите. Защо е най-важното: разследването да даде оръжие на Тръмп за толкова необходимата му търговия с влияние.
____________________________
А ако все пак се наложеше да се стигне до стрелба – масово и на месо, Тръмп нямаше пак да е президент, но щеше да положи основите на нова, най-силната партия в САЩ, която и без участие във властта щеше да бъде решаващата и явно, и задкусилна сила.
.
Пропускът в пуча беше само един, но ключов: надмеността, пренебрежението към тълпата, толкова лесно манипулируема според елитите.
Но милиона, насъскан на митинга на Тръмп, не се втурна като милион към Конгреса, за да го окупира.
И един час след началото на пуча Тръмп призна поражението си. Яростните тръмписти, наричани лузери от „просветените” - от елитите, изненадващо се оказаха не толкова лесно манипулируеми, не толкова прости.
Пучът се провали, защото американците могат да любят и мразят някой политик както ние, българите, както всички хора по Земята, но ценят най-вече свободата си и онова, което я закриля – демокрацията.
Може още много да се разказва...
.
Вместо това давам още една снимка на Джейк Анжели - тази политическа марионетка – снимка без аксесоарите му и грима. Другият човек на фотографията е Рудолфо Джулиани, толкова уважавана от мен личност в битието му на кмет на Ню-Йорк и толкова скандален сега личен и най-доверен адвокат и дясна ръка на Доналд Тръмп.
 
Фейсбук