Първан Симеонов: Партиите не искат да управляват и предпочитат отговорността да е на Радев

Не мисля, че някоя от водещите партии се натиска в момента да прави правителство. Те предпочитат да оставят нещата в ръцете на президента Румен Радев. Намираме се в една ситуация, в която хората не искат да гласуват, а политиците не искат да управляват.

Това заяви пред Нова телевизия политологът Първан Симеонов.

 

Според него от “Продължаваме Промяната” трябва да откажат предложението на ГЕРБ и Бойко Борисов за широка коалиция. Пред bTV Александър Дунчев от ПП заяви, че вече е взето решение, но то ще стане ясно в 11 ч. днес.

 

“То е добре, че не се разпаднаха, а се запазиха и имат възможността да бъдат автентичен полюс в българското общество, те са напипали много автентичен сегмент, сега могат да гледат сеира на Борисов и на едни следващи избори биха могли да вземат повече гласове и да бъдат в по-силна позиция. Но тук има едно голямо "но". И то е дали пък българите няма да накажат едно такова поведение. Защото ако българите видят в ПП пречка за съставяне на правителство, това ще бъде наказано”, коментира той.

 

Според него е трудно да се направи правителство в рамките на 48-мото Народно събрание. Симеонов не изключи диалог между ГЕРБ и "Демократична България", но за да се случи това, трябва да има още избори.

https://frognews.bg/novini/parvan-simeonov-partiite-iskat-upravliavat-pr...