You are here

Първан Симеонов: Слави Трифонов вече се готви за избори

Всяка една власт се изхабява и българинът се надява, че следващият ще е по-добър

"ГЕРБ с времето губят своите избиратели и поддръжници в обществото, защото скандалите във властта се трупат и хората започват да мислят за алтернативна опция на управляващите и БСП. В същото време на резервната скамейка седи Слави Трифонов и чака". Това каза политологът Първан Симеонов в студиото на "България сутрин" на Bulgaria ON AIR..

Според него Трифонов вече се готви за избори, защото събира биографии на хора, а освен това голяма роля за влизането му в политиката ще изиграе успешният референдум, който се хареса много на хората.

"Червеният електорат вижда, че единственият алтернативен вариант е ГЕРБ, а синият - БСП. Това се случва на всеки няколко години, когато се натрупат скандали в определената партия", коментира още той.

Гостът на "България сутрин" отбеляза, че повечето партии, участвали и грабили от приватизацията, вече почти не участват в политиката, което определено не е вярно. Той е на мнение, че никой няма да бъде наказан за кражбите, което е много вероятно.

"Всяка една власт се изхабява и българинът се надява, че следващият ще е по-добър, но това не се случва", твърди анализаторът.

По думите на политолога октомври месец е бил много тежък за правителството, защото управляващите били разтърсвани от множество скандали.

http://www.faktor.bg