You are here

Пътят към солниците е като път към ада

Безхаберието на кмета и бургаските управници

 

Почти не минава летен сезон и темата за уникално разбития и изоставен път към солниците и безхаберието на общинските ни управници да не я захващам отново и отново. На кого обаче му пука за обикновените бургазлии, които искат да ползват лечебния ефект на лугата и на калта. То и без това нямаме здравеопазване в Бургас и всеки се спасява поединично с разни билкови цярове, луга, кал и хапчета, препоръчани ни от познати аптекари, а от всичко нагоре е и наглото безхаберие на бургаския кмет и неговата управляваща дружинка, които нехаят за състоянието на един общински път, който води до плажа и до лугата хиляди бургазлии. Става въпрос за един третостепенен тесен път, който от разклона за Каблешково се отделя на юг и върви покрай солниците. Този път е наказание за всеки шофьор и неговата кола, която може да счупи или изкриви джанта, да спука гума или да разбие яко окачването само в рамките на тези около 2 км поне над 200 пъти само в едната посока?!

Като човек, който иска да помогне на местната власт да си гледа добре работата и да се съобразява с нуждите на бургазлии, съм подавал много сигнали, свързани с нередности в инфраструктурата, което считам за мое задължение. Наскоро дори цял сайт като „Активен.бг“ се зае с тази роля, но на управниците им пука избирателно и в нищожно малък процент от подадените реални сигнали.

Подадох подобен сигнал чрез този сайт на 16 юли, който уж бил приет, но разлика никаква. Никакви действия, а мина близо месец. Писах и в „Под лупа“ за подобен проблем- нищо...

Миналото лято нищо, това лято нищо, е и за изборите ви обещавам едно ГОЛЯМО НИЩО, безхаберници такива. Щом не цените нормалните условия, които вие трябва да осигурите на бургазлии, то защо аз и себеподобните ми, които искаме да се ползваме от някои екстри на морето, да ви уважаваме и одобряваме вашето нагло спокойствие.

Свършете си работата, повече не искаме... И наесен си вървете, с фанфари ли, с шут отзад ли, не знам... Забравихте, че сте на власт, за да слугувате на тези, които живеят в този град...

Христо Луков

 

Редакцията на „Под лупа“ се извинява за евентуални пропуски и грешки. Засегнатите имат право на отговор.