Радан Кънев: Александър Йорданов сравняваше Борисов с Живков, а сега са заедно

Заставам зад кандидатурата на Лаура Кьовеши, тя знае точно механизмите, далаверите, как функционира корупционната система на посткомунизма. Това заяви в предаването „Лице в лице” Александър Йорданов, кандидат за европарламента от листата на ГЕРБ.

"Г-н Йорданов говори като опозиция, а не като представител на ГЕРБ. Той каза нещо, което е в противоречие с ГЕРБ - те не подкрепиха Кьовеши. След десет години управление на Борисов, ние се сблъскваме с комурпирана система, с неработещо правосъдие, от Вера Юрова ни бе казано, че мониторингът няма да падне. Последиците от къщите за гости са - първо ще връщаме пари, второ ще плащаме глоба. ГЕРБ е партия на корупицята и говорим за най-голямото обедняване на нацията", коментира кандидатът за евродепутат Велизар Енчев от „БСП за България”.

 

"Корупцията е тежката реалност, в която живеем, затова България не може да поеме на максимална скорост, плашат ни с Европа на две скорости. Преди избори всички се сещат за прокуратурата. Има политическа сила, която бяга и се крие, когато се говори за прокуратурата и тази политическа сила се нарича ГЕРБ, БСП и Обединени патриоти, те се уплашиха от Делян Пеевски и Сотир Цацаров. Трудно е, когато си на власт да се опълчиш срещу корупцията”, взе думата Радан Кънев от „Демократична България”.

 

Той изрази своето разочарование от Александър Йорданов, че е част от листата на ГЕРБ. Разказа му как като юноша е бил на неговите митинги и му е вярвал, а сега е част от нещо, срещу което се е борил.

"Александър Йорданов за последните 6 месеца сравни Борисов с Тодор Живков, а сега му симпатизира", критикува Радан Кънев.  Той посочи още, че в Народното събрание са влезли хора с парите на КТБ и днес тези хора ни управляват.

https://frognews.bg/novini/radan-kanev-aleksandar-iordanov-sravniavashe-borisov-jivkov-sega-zaedno.html