You are here

Радан Кънев: БСП и ГЕРБ са едно и също откъм кумове, братовчеди и отношение към свободните медии

Свободата на словото е една от най-важните теми в момента. Особено притеснение буди съобщението от сайта на Министерския съвет, че един вицепремиер щял да заведе дело срещу медии. Попадането на този текст на сайта не може да се неглижира, трябва да има обяснение, коментира Радан Кънев от ДСб в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия.

Управляващите сабъркани са, че нямат верен ход с всички скандали с роднински назначения. Тревожно е и чувството на безконтролно всевластие, което липсата на опозиция поражда, посочи той.

БСП и ГЕРб са абсолютно едно и също и откъм кумове, и откъм братовчеди, и откъм отношение към съдебната система, и откъм свободните медии. Те са близнаци, което значи, чре ГЕРб в това отношение няма опозиция. Кумгеийт е скандал, който започва вътре в ГЕРБ и очевидно ще завърши вътре в ГЕРБ, а по средата БСП подвикват. А когато бяха важните обсъждания за съдебната система, те бяха на една позиция, добави Кънев.

За безконтролния характер на властта, за това, че няма алтернатива, личната отговорност на Борисов е огромна, смята той. 

Антонтодоровци има много. Байганьовщината е черта на българската политика. Само че всеки отделен депутат на ГЕРБ е там по една причина: че лидерът е гарантирал за него, че партийната машина на Цветанов работи за него. Според него Борисов трябва да поеме лично отговорност за такива хора, като ги отстрани.

https://offnews.bg