Радан Кънев: Медии на Пеевски вече няма. В момента са медии на ГЕРБ

Медиите, които бяха медии на Пеевски, в момента са медии на ГЕРБ. Или винаги са си били медии на ГЕРБ, заяви пред bTV Радан Кънев.

Коментарът му е провокиран от случая с арестувания кмет на Перущица от ДСБ Ради Минчев.

Случаят с Ради Минчев е поредното грозно активно мероприятие, съгласувано между БСП и ГЕРБ, както и с прокуратурата, която е обичайното политическо оръжие в тези ситуации, каза Кънев.

Искам да обърна внимание малко на хронологията - първо информацията излезе в "Труд", който е казионният вестник на прокуратурата. После излезе прессъобщението на прокуратурата, после в няколко сайта, които бяха на Пеевски: на първо място: одиозния "Блиц", само за да се потвърди нещо, което отдавна твърдя - чемедии на Пеевски в България вече няма. Аз му разбирам на това момче възмутеното писмо, дето пак аз му бях виновен нещо, недоволен, защото го набърквали в някакви неща. Медиите, които бяха медии на Пеевски, в момента са медии на ГЕРБ. Или винаги са си били медии на ГЕРБ, каза лидерът на ДСБ.

За кмета на Перущица има полицейско задържане за 24 часа, няма обвинение от прокуратурата, само че има камери, има "Блиц", има "Пик", има "Труд", има "24 часа", има всичко, каквото се сетите - цялата помиярска схема в старта на кампанията, заяви Кънев.

По думите му, кандидатурата на Трайчо Трайков "обърква редения мач между БСП и ГЕРБ".

Този казус (с ареста на кмета на Перущица) ще приключи много бързо, защото няма нищо, и когато приключи, ще предложа Ради Минчев за областен председател на ДСБ в Пловдив, обяви Радан Кънев.

По повод публикацията във вестник "24 часа", че се готви нов десен проект, Кънев каза: Тази медия не я коментирам, ако имам нещо с Цветанов да си говоря, ще си говоря директно.

Ако има нов десен проект, всички ще разберат много добре. Вярвам, че този момент ще дойде достатъчно скоро, но много зависи от начина, по който Реформаторският блок успее да се консолидира. РБ има своите шансове, като си преодолее бакиите, убеден е лидерът на ДСБ.

Има и война между "Пик" и "Блиц" - Недялко с бившия си главен редактор са се хванали за гушите кой повече ще се подмаже на падишаха, каза още Радан Кънев.

Много интересно - Радев и Каракачанов, пред тях горят европейски знамена, те се лендзят на трибуната, и те са в битка за любовта на Борисов, добави той.

http://offnews.bg/