Радан Кънев прогнозира пълен разпад на българската левица

Лидерът на ДСБ Радан Кънев прогнозира пълен разпад на българската левица и заяви, че това е необратим процес. В Сливен той посочи, че на този фон съществува тенденция ГЕРБ да наследи БСП и като политически представител на олигархията, съобщава БНР.
"Фактичестото елиминиране на господин Радев като кандидат от партията, която го е издигнала, предстоящото издигане на самостоятелен кандидат на АБВ и обвинения в ксенофобия, и расизъм между тези партии е само епизод от филм с предизвестен край. Българската левица, както в Унгария, както в Полша, слиза от политическата сцена и това е окончателно. Наблюдаваме ясна тенденция ГЕБР да замести БСП като партия на олигархията, посочи още лидерът на ДСБ. Според него назначението на бившия шеф на КЗК Петко Николов за председател на патентното ведомство е абсолютно ясен знак за партньорството между най-тежките олигархични структури в държавата. Тази договорка, тя е на ниво Борисов и ДПС, твърди лидерът на ДСБ.
Според Кънев, в ГЕРБ има курс на разграничаване от проевропейската политика с тихи договорки и едностранни отстъпки на авторитарните режими в Турция и Русия, вместо използване на силната ни позиция като член на Европейския съюз и НАТО. В тази ситуация реформаторската десница трябва ясно да осъзнае отговорността си.

segabg.com