Радев е приел Кристалина Георгиева, но от Дондуков“ 2 мълчат

Радев е приел Кристалина Георгиева, но от Дондуков“ 2 мълчат | Политика | Tribune.bg

Срещата им е била на 9 септември, а темата остава табу

Президентът Румен Радев е приел преди две седмици управляващия директор на МВФ Кристалина Георгиева. Това обяви по бТВ финансистът Любомир Каримански и постави въпроса защо „Дондуков“ 2 крие тази среща.

„Любопитно е да има малко повече светлина около посещенията на Кристалина Георгиева в публични институции, ако е имало такива. Лично аз съм чул, че е имало както в президентството, така и в БНБ, със сегашния управител на банката", каза Каримански в телевизионния ефир.

По информация на „Епицентър.бг“ Кристалина Георгиева е посетила държавния глава на 9 септември сутринта.

Ден преди това тя е получила приза „Доктор хонорис кауза“ на Американския университет в България.

Срещата Радев-Георгиева остава засекретена за публиката, което е крайно необичайно. От офиса на държавния глава съобщават за далеч по-маловажни срещи и събития на президента, а такава важна среща с шефа на МВФ остава тайна за публиката.

Какво са си говорили Радев и Георгиева може да гадаем.

„Епицентър.бг“ обаче предлага две теми за възможни: 

Първата - по това време се заговори, че ГЕРБ оглеждат Кристалина Георгиева за кандидат-президент. Възможно е Радев да се е опитал да се информира за намеренията на Георгиева за връщане в българската политика.

Втората тема - избор на нов шеф на БНБ. Или е било обсъждано нейното име, или тя е предложила възможна друга кандидатура.