Радев иска Цачева на дебат след първи тур

Ген. Румен Радев, кандидатът на БСП за президент, предизвика своя опонент от ГЕРБ Цецка Цачева на голям дебат след 1-вия тур на 6 ноември. Това каза самият Радев в ефира на bTV. 

"Иначе не виждам смисъл да се явявам където и да е, защото дебатите се превръщат в един съвет на управляващата коалиция. Борисов си го каза, всички са подлгасници на Цачева в тази президентска битка. Каня на дебат също така всеки, който прескочи 1-ви тур на президентския вот", коментира още Радев. 

Кандидатът на БСП за държавен глава опроверга и обвиненията срещу него за това, че е финансиран от Кремъл с думите "Още малко и от Марс ще ме финансират". 

В ефира на телевизията Радев изрази своята благодарност и определи като мъдър ход това, че БСП са издигнали "независим кандидат като него" за президент. 

"Преди всичко аз съм свободен човек. Хората не се интересуват дали съм натовски генерал, а какво е моето мнение. Защо изобщо си мислите, че членовете на БСП са против НАТО?", попита Радев. 

Кандидатът на БСП заяви още, че е "за" съдебна реформа в три точки - ефективност, оперативност и независимост. Според него съдебната ни система не е нито ефективна, нито оперативна, нито и политически независима. 

Радев коментира още и последното социологическо проучване на "Маркет Линкс" (национално представително изследване на „Маркет линкс”, извършено от 24-30 октомври сред 1006 души и финансирано от бТВ) , което го сочи като победител на евентуален балотаж. "Ако не вярвах, че ще спечеля тази битка, защо да се явявам. То е като да не вярвам в положителния изход на полета", каза Радев.

http://offnews.bg/