Разни "демократи" реагират като ужилени, че Борисов допуснал да има друг център на мнение, професионален и експертно-медицински.

Ilian Vassilev

Разни "демократи" реагират като ужилени, че Борисов допуснал да има друг център на мнение, професионален и експертно-медицински. Много им се иска само генерали и единоначалие да има.
Първо, Кризисния Щаб не е Център, нито ултимативен източник нито на знания, нито на информация, нито на решения. Той консултира, а решенията се вземат от правителството. Не се заблуждавайте, това че генерал Мутафчийски е някакъв шеф нищо не означава, той не може да нареди един пирон да се премести. Просто отменя правителството в необходимостта му да вземе решения и поема отговорността за тях.
В този смисъл, може да има различни щабове или центрове, очаква се Борисов да назначи и икономически център.
Второ, мнението на професор Аргирова и доцента Мангъров не е тяхно, а е утвърденото мнение в света, че бързите и масови тестове са единствения начин да се направи картина и разбере с какъв враг се борим. Упорството на генерал Мутафчийски не е базирано на някаква лична, нито придобита експертиза, защото в неговия щаб няма експерти епидемиолози, още по-малко специалисти по белодробни болести - които са най-подготвени за тази битка с короновируса. Приказките че са много скъпи и кой ще ги плати са откровено глуповати и несерозни. Един милион теста са под 8 милиона лева, а решават напълно проблема на България с проблема с точния контрол и овладяването на епидемията.
Трето, напълно нормално е да има второ мнение, както всеки го прави, когато става въпрос за нещо важно.
Забавно е да гледаш как се възмущават дори "десни" хора - само въз основа на общата им политическа субкултура.

Фейсбук