Рашистите газ пикаят

Иво Инджев

Е, това вече е съвсем непоносимо за рашистите – България не само не падна на колене в предсмъртен гърч от удара на руското газово оръжие, но и е на път да замени спрения от Русия газ с американски. Сгъстен и в сгъстени срокове. 

“Киро” се оказа достатъчно “гъст” с американците. Постигна с тях онова, което гербавите грабители не пожелаха и не можаха да направят за 12 години. 

https://www.dnevnik.bg/politika/2022/05/11/434529

Нищо друго да не беше свършил досега “Киро” за натриването на руския вирнат нос и натирването на газовия му монопол, с този американски компесаторен ход с коня на геополитическата дъска, заобикаляйки руския цар, успя да вбеси пешките на Путлер у нас.

Рашистите газ пикаят. Мучат пред МОЧА, където вият на умряло още преди да сме им демонтирали “последния рубеж” на рашизма в българската столица. Пред замяната на руския монопол с американско спасително снабдяване обаче никакво мучене не им помага. Те могат да наричат колкото си искат съветската окупация “освобождение”, ама освобождаването ни от руския газов диктат просто няма как да оплюят с елементарната лъжа, че е вреден за нас, вкл. защото е по-евтин, както твърди омразният им “Киро”.

“Къде е Киро на кирия”, че да се опитват да извъртат колко лошо нещо е американският газ в сравнение с по-скъпия, но пък недостъпен вече руски газов шантаж. 

Както и в случая с МОЧА, става дума предимно за символиката. За изваждането на руския газов нож, забит до кокала ни от много години,  рашистите могат да ронят сълзи за руското гробище – те дори идиотския ход на Москва да накаже с пресъхване на газовата тръба най-слабата европейска държава посрещнаха с “така ни се пада”. Надяваха се Русия да навреди толкова болезнено на България, че да се по(в)твърди рашистката теза, че без матушката им сме обречени да мрем. 

Отново ще кажа: Вова рие, на гърба му пада.