Рашкови искат 1 млн. лв. за изгорелите си къщи

Рашкови искат 1 млн. лв. за изгорелите си къщи Фамилията на Кирил Рашков завежда граждански дела с искове за общо 1 млн. лева за повредено имущество по време на размириците в село Катуница, предаде „Труд“.

„Адвокатите са подготвили документите, тези дни ще ги внесем в съда в Пловдив“, каза Ангел Рашков, син на т. нар. Цар Киро. Исковете били насочени към жители на с. Катуница и хора от други градове, които на 23 септември бяха заснети да трошат мерцедесите на Рашкови и да им палят къщите.

Днес (06.11. 2011 г -б. ред.) „Дарик“ съобщи, че Ангел Рашков ще подаде и сигнал за опит за опит за убийство. Наследникът на Кирил обяснил, че преди дни бе нападнат от жители на Катуница на изхода на селото. По думите му бил замерян с камъни и ранен.

„Накрая ние ще изле­зем виновни, а искахме да спрем тормоза на фамилията. Те се бяха самозабравили“, гневят се хората в Катуница, предава „Труд“. В събота на Задушница пет­десетина души се събраха на площада в селото и тръгнаха към гроба на Ангел Петров (19 г.), който бе блъснат умишлено от бус, пълен с хора на Кирил Рашков.

„Аз ще съдя Рашкови, а не Ангел мен. Ако не бяха тормозили хората, сега детето ми щеше да е живо“, категоричен е бащата на убития Ангел - Атанас Петров. Опечаленият родител е бил викан на разпит в полицията заради нападението над Ангел Рашков. „Не знам кой го е нападнал“, кълне се Атанас Петров.

Информацията за заведените от Цар Киро дела идва малко повече от две седмици след като проверка на Дарик установи, че Регионалната дирекция за национален строителен контрол в Пловдив е издала  14 констативни акта за незаконно строителство на 6 от жилищните имоти на фамилия Рашкови в Катуница. Актовете са за забрана на ползването, за премахване на строежа и за събаряне. Те са издадени на 19 октомври, но два дни по-късно бяха разлепени по вратите на къщите на Рашкови.

Актовете се отнасят за трите опожарени имота, както и за другите три, които полицията не допусна да бъдат разрушени при ексцесиите в края на септември.

Актовете можеха да бъдат обжалвани в 14-дневен срок.

Webcafe.bg