"Реквизитните " милиони долари и евро се оказаха нереквизитни според най-компетентното мнение - експертизата на БНБ.

Grigor Lilov

И така, "реквизитните " милиони долари и евро се оказаха нереквизитни според най-компетентното мнение - експертизата на БНБ.
Тя правилно се позовава на специалния режим за разрешения за печатане на реквизитни пари и отличителните характеристики, които трябва да имат. Техниката за отпечатването на банкнотите - предмет на престъплението, е идентична с тази при производство на истинските парични знаци, сочат събраните до момента писмени доказателства.
Беше съобщено, че в хода на изследване на банкнотите, се е установило, че те са с идентичен начин на изработка с банкноти, които са предмет на престъпление по друго досъдебно производство, водено за разпространение на неистински парични знаци в големи количества.
.
Истеричните крясъци в медиите бяха съвсем различни - не са фалшиви! Към тази теза се придържаше и "експертката" на съда.
Някой ще й потърси ли отговорност за невярна експертиза?
Ще й се търси ли отговорност, че заблуждава за същестуването на специален режим за реквизитки на банкноти, че заблуждава, че двуцветна печатна машина не може да печата многоцветно, което е лъжа (печатните машини са 2,3 и 4-цветни и всички печатат цветно). Само ще отбележа, че при дълбок, релефен печат редица експерти считат, че старите машини дори са по-добри от новите.
Все едно да направите катастрофа с трошката ви и съдът да отсече, че няма катастрофа, понеже колата ви е стара.
.
Дивотията в тази държава наистина е потресаваша.
Съдът приема, че няма фалшификат, понеже хартията не е оригинална. Ало, съдиите, оригиналната хартия на доларите и еврото е под специален режим, контрол и наблюдения, със забрана да се продава на някой друг освен оторизираните за банкнотите институции. Затова по света няма фалшива валута, която да е на оригинална хартия!
Вие идиоти ли сте? Или да?
.
Това, което се случва и с тази печатница, и с предишната в "Слънчев бряг", където за няколко години три пъти ги хващат и три пъти ги пускат, за да започнат отново (имам специален пост https://www.facebook.com/grigor.lilov/posts/3597679413681305) , все по западни сигнали, не е безобразие.
Наглост е! Поредната след "московския сняг" на една мафия, окупирала не само медиите, както демонстрира тези дни, но и правораздаването у нас.
 
Фейсбук