Рокади в кабинета - Деница Сачева заменя Бисер Петков, областният на Перник си отива

Зам.-министърът на образованието Деница Сачева ще бъде предложена за министър на труда и социалната политика на мястото на Бисер Петков на заседание на МС във вторник, а областният управител на Перник Ирена Соколова ще бъде сменен, шефът на ВиК вече си отиде. Това обяви премиерът Бойко Борисов. 

"Аз се отнасям с уважение към майките на деца с увреждания, но само аз имам право да назначавам министри, отговорността за правителството е моя", каза премиерът.

Той обясни, че вече никой не иска да работи с Бисер Петков и подчерта, че много организации са изпратили писма до него, за да подкрепят решението му. "Мoитe увaжeния, нo aз нe им ce мecя c кoи пoлитичecки cили щe вoдят рaзгoвoри и щe пoдкрeпят, тaкa и миниcтритe ca мoя oтгoвoрнocт и caмo aз мoгa дa ги нaзнaчaвaм. Кaтo тoлкoвa cи гo хaрecвaт мaйкитe, кaтo дoйдaт нa влacт дa cи гo нaзнaчaт", допълни Борисов.

Премиерът заяви, че коментарите и анализите на Иван Костов за водния режим в Перник са абсолютно правилни. Според информация на OFFNеws на мястото на Ирена Соколова ще бъде назначен Емил Костадинов. Соколова е била предупредена от премиера, че не се е справила държавнически с водната криза и затова трябва да бъде наказана.

https://offnews.bg/politika/rokadi-v-kabineta-denitca-sacheva-zamenia-biser-petkov-oblastniat-n-716652.html