Румяна Бъчварова евентуален кандидат – президент на ГЕРБ : Митьо Очите е легален и честен бизнесмен

Колаж : Свободен човек

 

Румяна Бъчварова вицепремиер и вътрешен министър се спряга все по-често в редиците на ГЕРБ като възможната номинация за президент, съобщава "Сега", позовавайки се на източници от ГЕРБ

 

След включването на о.р. ген. Румен Радев в надпреварата за "Дондуков" 2 в партията на Борисов са се спрели на няколко варианта за номинация, които обаче са се променяли през ден. Последният засега е именно за издигането на кандидатурата на шефа на МВР.

 

Преди два месеца този вероятен кандидат-президент Румяна Бъчварова буквално шашна зрителите с анализ на екшъна в Слънчев бряг и последиците от него.

 

МВР-министърката даже стигна дотам, че обяви бизнеса на Митьо Очите за легален. Човекът имал три изрядни фирми, които развивали напълно законна дейност.

 

Тепърва полицията щяла да се опита да установи дали бургаския наркобос Очите се е занимавал с нещо незаконно. Проверката даже започнала!!! (Тук е мястото за аплодисменти!- б.р.)

 

Зрителите на тв. изявлението на Бъчварова просто онемяха, коментираха от Skandalno.net.

 

 

Преди година ДАНС задържа бивша съдружничка на Румяна Бъчварова от Изпълнителната комисия на ГЕРБ при операция, в която е разбита организирана престъпна група, извършвала продажба на новородени деца

 

Задържаната Цветелина Стоянова е бивш съдружник на Румяна Бъчварова във фирмата "Маркет Линкс”.

 

Поглед към публикация на в. „Ретро“ от февруари 2015 г. публикувана в ПИК - http://pik.bg/ разкрива евентуален конфликт на интереси в работата на Бъчварова в МС :

 

При разпределението на ресорите на вицепремиерите Бъчварова неочаквано поема и туризма. Останалите икономически сектори отиват при Томислав Дончев, логично е там да е и туристическият отрасъл.

Какви са били съображенията на Бъчварова да поиска да наблюдава специално туризма, можем само да гадаем.

В същото време обаче се оказва, че нейният съпруг Орлин Филев е едноличен собственик и управител на туроператорската фирма „ХИТ – Т.Т.” Справката, която „Ретро” направи в Търговския регистър, е към дата 17 февруари.

 

ХИТ – Т. Т.” извършва активна дейност в областта на туризма, но Румяна Бъчварова не е посочила това в декларацията си за конфликт на интереси, когато е стъпвала в длъжност миналия ноември.

 

На въпроса дали има частен интерес от дейността на свързани с нея лица във връзка с ресора й, тя отговаря с „не”.

Член 2 от Закона за установяване на конфликт на интереси гласи следното: „Конфликт на интереси възниква, когато лице, заемащо публична длъжност, има частен интерес, който може да повлияе върху безпристрастното и обективното изпълнение на правомощията му или задълженията му по служба.”

И още:

Частен е всеки интерес, който води до обрага от материален или нематериален характер за лице, заемащо публична длъжност или свързани с него лица…”

Съгласно параграф 1, точка 1 от допълнителните разпоредби към КПУКИ съпругът е свързано лице по смисъла на закона.

 

Малко известно е, че Румяна Бъчварова е дъщеря на доайена на българската журналистика и бивш главен редактор на „Отечествен фронт“ Генчо Бъчваров.

Румяна Бъчварова произлиза от комунистическо семейство. Баща й Генчо Бъчваров е номенклатура на ЦК на БКП.

Мдаа ... Известният журналист и баща на Румяна Бъчварова Генчо Бъчваров е бил дълги години главен редактор на в. Отечествен фронт, който не е бил обикновен вестник, а здраво се е трудил за имиджа и възхвалите на БКП и на Тодор Живков – учителят на Бойко Борисов. Едва ли той не е бил отговорен за пропагандата и агитацията комунист, позиция, която е давала подобаваща преднина на двете му наследнички, която от 2009 г. води Румяна Бъчварова в ГЕРБ.

 

Бъчваров признава в интервю : „Но ние, поколението, което работи от годините след Девети септември до промените през 1989 г., имаме грях към българската журналистика. Ние започнахме този период, застанахме на ръководни места и ние го завършихме – да направим сметка колко поколения в професията сме задушили, не сме им дали път да се развият. Това беше грях и ние не можем да го скрием. При естествената динамика на журналистиката не дадохме простор за творчество на този творчески труд.“ http://bolgari.net

 

Можем да си представим какво да очакваме от избраницата на Борисов на МВР поста, а сега и вероятен кандидат – президент. Всички тези наследници на червената номенклатура от втория ешелон на БКП си приличат като две капки вода във верността към ВОЖДА … В същност Вождът ще управлява всичко безусловно чрез верните си слуги…

Пожелаваме й успех в залагането на червено в политическата рулетка ...

 

burgas – podlupa.com