Руските възпитаници

Когато говорим за руските възпитаници и ролята им в управлението на България, както и ролята им на троянски коне на Москва първото място е ясно без конкуренция и то е за Валенти Златев, но ако при него всичко е ясно – КОЙ, на кого и как, то има други скрити лимонки, които според нагласите на Господаря на Кремъл лъсват с изцепките си ...

 

Илиян Василев ясно го е написал във Фейсбук :

 

„Докато такива като Марешки не бъдат разглеждани като агенти на чуждо влияние, съответно третирани като такива, трудно ще изградим нация, държава и независимост. На тези хора не им пука за България, защото без армия сме просто територия.“

 

 

Веселин Марешки е роден на 26 март 1967 г. в град Варна. Завършва средното си образование в Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“. Висшето си инженерно образование започва да учи в руската столица Москва, където следва 3 години, след което се връща в България, за да се дипломира в Технически университет - Варна. Семеен с две деца.

Фармацевтичен бизнес

Веселин Марешки завързва първите си връзки във фармацевтичния бранш в СССР. В периода между 1991 г. и 1992 г. успява да навлезе в изключително слаборазвития тогава пазар на лекарства в България - Уикипедия.

Марешки учил в СССР ?! Кои синчета ходеха по онова време да учат в червена Москва и пак там захванал бизнеса с лекарства ... А вероятно и с руски капитали ...

Вижте какво става в Сирия, може би Русия по може да защити България, отколкото НАТО, заяви лидерът на Воля Валентин Марешки по бТВ. Преди дни той лансира идеята за референдум за излизане на България от НАТО, защото "НАТО на практика нищо не ни дава, а ни ограбва". По думите му "те спокойно могат да ни подарят няколко самолета, а не последните български пари от най-бедната държава в Европа да ги изсмучат и на практика да хвърлят народа в още по-голяма бедност".

Ако бъдат гласувани 4-5 милиарда за военни нужди, ще организираме масови протести и ще поискаме оставката на военния министър, предупреди Марешки.

Президентът Румен Радев окачестви като “шега” лансираната от Марешки в парламента идея за референдум за излизането на България от НАТО.

 

Изкушавам се да цитирам отново Бърнард Шоу, реагирал на катастрофален театрален спектакъл в Лондон само със “защо”, но по-скоро репликирам с отговор на този въпрос:

Защото в обслужването на руския интерес в България си има ред. Някакъв си провинциален подмазвач на Путин не бива да си въобразява, че може да открадне шоуто на русофилите без санкцията на отнези, които го командват.

 

Ако в Москва решат да вадят троянския кон от шпионската му мисия в НАТО, ще извадят съответните главни играчи на терена, а няма да стрелят с халосни патрони, като Марешки -http://ivo.bg/2018/05/04/%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D0%BB%D1%8C%D0%BE-%D0...

колаж : faktor.bg

"Ясно е, че като имаш едни пари под масата, които никой не вижда, можеш да правиш каквото решиш – да намаляваш цени на лекарства, да започнеш нов бизнес. В случая това е връзката с паралелния износ на лекарства. „Трейднет-България“ си е направила финансова инжекция през тези две години и през 2014 г. с тези пари се появява като сериозен играч на пазара за паралелен износ на лекарства. Видяхме в доклада на КЗК по едно дело, че големите играчи на пазара за паралелен износ са 5-6 големи фирми и една от тях е „Трейднет-България“. Това ми се видя много интересно, защото собственик е 70-годишна рускиня. И аз се запитах как една възраства жена може от дистанция да направи толкова успешен бизнес за милиони левове. Без да идва в България. Излиза, че една възрастна жена от Русия може да продава на европейските държави лекарства за милиони левове. Пак по данни на НАП, само през първите три месеца на 2017 г., „Трейднет-България“ е изнесла лекарства за 5 милиона лева. Как Нина Катченко, както се казва рускинята, на която е прехвърлена фирмата, която живее в къща с дървена ограда в малко село, може да върти такъв бизнес?" казва в интервю за "Гласове" разследващият журналист от БНТ Валя Ахчиева.

Това ми се видя много интересно, защото собственик е 70-годишна рускиня. И аз се запитах как една възраства жена може от дистанция да направи толкова успешен бизнес за милиони левове. Без да идва в България. Излиза, че една възрастна жена от Русия може да продава на европейските държави лекарства за милиони левове. Пак по данни на НАП, само през първите три месеца на 2017 г., „Трейднет-България“ е изнесла лекарства за 5 милиона лева. Как Нина Катченко, както се казва рускинята, на която е прехвърлена фирмата, която живее в къща с дървена ограда в малко село, може да върти такъв бизнес?

Тогава се разбра, че има отговор. Тя е свързана с фамилията Марешки. Както в нашето предаване Катченко сама си призна по телефона, тя живее на семейни начала с бащата на Светлана Марешка (съпруга на депутата Веселин Марешки) – Александър Мозюкин. Тя е нещо като сватя, без да има брак, на Веска Марешка. А Веска Марешка е сватя на Александър Мозюкин. Тази свързаност на дистрибутора на лекарства - фамилията, която внася скъпоструващи и реимбурсирани от здравната каса лекарства, предназначени за българските пациенти и животоспасяващи лекарства за деца, са изнасяни от възрастна рускиня за чужбина - http://glasove.com/categories/na-fokus/news/valya-ahchieva

 

Ето ви и друг руски възпитаник – Димитър Николов – кмет на Бургас от ГЕРБ и член на ръководството на ПП ГЕРБ ...

 

Димитър Николов със състуденти в Москва - ковачница за кадри и спонсори на ГЕРБ

Същия този Николов, който е Московски възпитаник, който проектира и прокара “Далаверата Корал” и който е бил активен и осъждан контрабандист преди да бъде назначен от Борисов, като зам.председател на ГЕРБ и Кмет на Бургас. - bivol.bg/dogansarai-sеcret-services.html

На каква цена бургаският кмет узаконява и защитава действията на депесарската фирма, зад която се спряга и прякото участие на Делян Пеевски предстои да стане ясно.

Вероятно за тези си, а и други заслуги, Димитър Николов наскоро получи от “библиотекарския институт” заедно с Ахмед Доган отличието на Държавна сигурност, цинично кръстено на името на Стефан Стамболов. Почетния знак му беше връчен лично от неговия адаш Димитър Иванов – Гестапото. Така Николов се нареди в почетната гвардия на имащите заслуги пред бившата мракобесна ДС, в която блестят с присъствието си премиера Бойко Борисов, бившия президент Георги Първанов – Гоце, кметът на София Йорданка Фандъкова и кандидатката ни за ООН Ирина Бокова - https://bivol.bg/dogansarai-4.html

Кметът Димитър Николов получи почетна грамота от Путин, а Димитър Иванов от 6-то управление на ДС и шеф в Библиотекарския го награди

От студентските му години в Икономическия университет в Москва е и увлечението му по ските. Тях обаче все по-рядко вади от гардероба. По онова време в руската столица учи и шефът на “Лукойл България” Валентин Златев, но с него се запознават по-късно в България.

От времето, прекарано в руската столица, има много приятели по цял свят, а много от българските му състуденти сега са на високи позиции.

 

В своя автобиография, която сега трудно може да намерите в нета Николов декларира, че от 1992 до 1994 г. е изпълнявал длъжността главен мениджър в московското дружество „ДИД-КО” АД, а в същото време излиза, че той е регистрирал паралелна фирма в България, която е с предмет на дейност: „търговия на едро с мляко, млечни продукти, яйца, хранителни масла и мазнини”.

 

„Много е важно да се избягват всякакви контакти и да се вземат всички предпазни мерки, за да се избегне зараза със СПИН/БСП. Особено след станалите обществено достояние саморазкрития, които говорят за напреднало заболяване и деформации в тази партия, въпреки напредналата й 100-годишна възраст“, коментира преди време още Бойко Борисов.

Въпреки всичко Кутев е прав, но не само за членовете на БСП. Социализмът се предава по наследство и по руска връзка ...

Отново на политическата сцена в България основните играчи са само отрочетата на БКП- ГЕРБ и БСП и най-вече руските възпитаници, а останалите изчезнаха или са на път да изчезнат в небитието. Това реши със своите гласове мат‘ряла.

Сбъднаха се мечтите и желанията на някои фенове на Тодор Живков да видят негов достоен наследник на живо и овластен с огромната власт, която имаше Тато, а не само на билборд като онзи изтипосан в Несебър.

Да погледнем и на по-ниско равнище в управлението на държавата. И там наследниците на червената номенклатура управляват. Можем да вземем за пример кадрите на ГЕРБ в Бургас.

Като се започне от кмета и се стигне до последния съветник на ГЕРБ в Бургас, почти всички ги е родило „червеното знаме”.

Зад трудовата и партийната биография на пресните ГЕРБ-аджии прозира дългата ръка на майката-столетница и руската връзка.

Кметът Димитър Николов например е учил в Москва, макар сега старателно да прикрива този факт. Днес в Уикипедия е скрита историята с руското обучение на Димитър Николов ... Кои можеха да учат навремето в Москва? Само децата на „богоизбраните” наши другари, както и на разни дипломати наши, сиреч пак богоизбрани.

В ранните години на демокрацията в своя автобиография Николов декларира, че от 1992 до 1994 г. е изпълнявал длъжността главен мениджър в московското дружество „ДИД-КО“ АД. Кои можеха да имат фирми в бума на първоначалното натрупване на капитала в Русия? Пак синовете на наши другари.

 

"В местната власт общинарите са избрани и назначени според степента на русофилстването си. По-голям русофил = по-голям началник! Безсмислено би било подобни сигнали да се препращат на бургаската администрация, оглавена от руския възпитаник Димитър Николов, който 24 часа в денонощието е зает да слугинства на капризите и щенията на руските граждани , заселили се в Бургас и околностите. Сега кметът строго забранил да се искат пари за училищни дейности от родителите, сакън някой директор на училище да не поиска дребна сума от „постоянно пребиваващите”, които би трябвало да си платят за обучението на децата си, както е навсякъде по света, но не и у нас!" . http://ivo.bg/2016/09/09/%D0%BF%D1%8A%D0%BB%D0%B7%D1%8F%D1%89%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%84%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D1%80/

 

Е, ясно ли е защо Борисов го влече към Москва и защо неговите любимци и поддръжници играят уж невидимата роля на „троянски коне“, роля която не е чужда и на Борисов ...

 

Пак ще цитирам Илиян Василев ( Ilian Vassilev ) от пост във Фейсбук :

 

„Но основният разговор ще бъде геостратегически - как да се забави модернизацията на армията, да се лиши от съдържание членството ни в НАТО /думите на Решетников са арогантно откровение/. Спирам до тук.

Единствената разлика с предишния Борисов е, че сега има по-малко задръжки и е готов на крайности, защото генезисът му е съветски. ГЕРБ тепърва ще навлиза в непознати зони на сеизмика, защото техния лидер е програмиран.“

 

Връзката е ясна, нали ... Днес ще чакаме новини от "Говорить Москва ..."

 

„Под лупа“