Руският милитаризъм се възмущава от българска военна модернизация, държана в тайна от нас от страх пред Путин

“Инфраструктурата на България и Румъния се модернизира” , бие тревога руското външно министерство.https://clubz.bg/107353-rusiq_obvini_bylgariq_che_q_zastrashava

Ето това руско опасение в това изречение ( о, да, цитирам го вън от контекста на руската декларация, но то си заслужава да бъде извадено пред скоби) издава какво наистина си мисли Москва за нас, когато се кара на НАТО, че си позволява да противостои на руската милитаризация на Черноморския регион. 

Не е важно доколко е вярно московското твърдение. В Москва лъжат за какво ли не. Дори не е също толкова възмутително да научаваме именно от Кремъл, че се модернизираме инфраструктурно. И на това сме свикнали. Научаваме неудобни за нашата власт новини от руски медии и политици в руска интерпретация – точно както и историята ни е писана от нашите руски победители с ръцете на местните колаборационисти.

Не беше ли все пак редно нашите управници сами да се похвалят, че ни модернизират инфраструктурно? Защо си мълчат и чакат Телеграфната агенция на Съветския съюз ( ТАСС)  да съобщи тази хубава евроатлантическа новина?

Ясно е, че нашенските “балансьори” не се хвалят с нищо, което може да ядоса Путин. 

Главното обаче е друго: Русия , която претендира да е постигнала невероятни, невиждани, световни, космически успехи в своята милитаризация, не може да понесе, че някаква си България дръзва да се модернизира инфраструктурно. Какво нахалство по българските земи, според Кремъл!

Ако питате Москва, България трябва да не се модернизира инфраструктурно, а да се специализира по комунистически в захранването на ненаситния й пазар с чушки, превърнати на символично ниво в черен пиар срещу днешна европейска България от кремълската долнопробна пропаганда. https://ivo.bg/2014/12/15/медведев-доразви-българофобската-ли/

Но да припомня – както казват украинците- не ме е яд на техните въшки, а на нашите гниди. Поради което оставям отворен финал с риторичния въпрос: защо, по дяволите, нашите самохвалковци, които си умират да ни навират в очите своите строителни подвизи и да ни натякват, че не сме им достатъчно благодарни за похарчените ни пари и европейски фондове, свенливо премълчават неудобната за Кремъл информация за някакви подобрения в българската инфраструктура от военен характер?

https://ivo.bg/2020/12/05/%d1%80%d1%83%d1%81%d0%ba%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d0...