Рус(к)о гладно в Бургас не остава ...

Над 400 000 руснаци са с имоти в България и не малка част от тях са в Бургас (над 6 000 ) и за тяхното удобство и кеф се грижат знакови бизнесмени, добри приятели на руския възпитаник - кметът Димитър Николов.

Кметът на Бургас и зам.-председател на ГЕРБ Димитър Николов получи преди почти пет години награда от президента на Русия Владимир Путин "за големия му принос за укрепването и развитието на руско-българските отношения". От Реформаторския блок го призоваха да откаже отличието, заради събитията в Киев, но ...

Според Николов да се правят политически спекулации с огромната трагедия в Украйна е неетично. "Аз не мога да върна благодарност. Ако вие можете – направете го", завършва той.

 

Все повече руснаци се заселват да живеят в град Бургас, каза Димитър Николов на церемонията в руското посолство в София, цитиран от агенция "Фокус". "Спомням си първите дни, когато станах кмет на Бургас, и заедно с почетния консул, направихме един анализ. Оказа се, че в града тогава учат 3 деца, които са граждани на Руската федерация, а към днешна дата общият им брой е 550, което показва, че за толкова кратко време не само аз, а и екипа ми, с който работя, са направили така, че града да бъде забелязан, да бъде приет от руснаците и предпочетен не само за прекарване на свободно време, но и за постоянно живеене. Радвам се, че когато станах кмет имаше само едно дружество, което общуваше и се грижеше за руските граждани на Бургас, а днес те са вече 7", каза още той.

Кметът на Бургас подари на руския посланик в знак на признателност, картина на известната бургаска художничка Ирена Иванова с думите: "За мен това е мил и отговорен жест на благодарност от страна на президента на Руската федерация, на руската държава. Аз се чувствам изключително развълнувано и даже неловко, търсейки думи как да благодаря за това удостояване". Той благодари на посланика на Русия Юрий Исаков за подкрепата му в инициативата Бургас да се превърне в културен център. Това е един втори мост в новите съвременни условия ние да общуваме с нашите приятели от Русия", обобщи Николов.

Дори https://rg.ru/2014/02/19/blagodarnost-site-anons.html?fbclid=IwAR3X0t5gq... писа за наградата от Путин.

Дори посланик Исаков отбелязал и заслугите на Димитър Николов за защита на паметника на съветските воини "Альоша" от опитите на "недоброжелатели" да го преместят ?!!

И за какво е издигнат този паметник на ОКУПАЦИЯТА в Бургас ? Бургазлии трябва да знаят и помнят как Вождът на народите Сталин е искал да имаме само едно пристанище на Черно море и то във Варна, а Бургаски регион да се даде на Турция ???? 

Да припомним на руския възпитаник др. Николов и русофилските му приятели ...

Ето какъв защитник на сталинското имаме в Бургас и той е зам.председател на уж дясната ПП ГЕРБ ?!!

Защо да се чудим тогава, че точно в Буртас бе спретната 22-етажната Руска кула или Бургаска кула, която получи златна награда през 2016 г. от известен руски сайт ...

Е, същите собственици организират след четири дни и празнично посрещане на руската коледа в хотел "Приморец", който помни и руски висши държавни и бизнес представители и кмета Николов на раздумки с тях ...

Та както казах рус(к)о гладно в Бургас няма да остане ...

С новым годом, товарищ Мэр ! С новым годом товарищи Россияне ...

А ГЕРБ уж се борят против руската хибридна война, ама като свиня с тиква ... Десни били ???? Хахахаха ....

"Под лупа"