Самохвалствата на Борисов на фона на реалния живот звучат като нелеп виц и желаещите да го накажат на изборите рязко нарастнаха.

Властите сами ще попаднат в капана с КОВИД кризата, изборите и ваксините. Тъй като ме четат, този път ще си спестя по-обстоен анализ, но ще посоча само видимите черти. Пък и вече каквото да правят нямат полезен ход.
Нагнетиха кампания за ваксинация, без да осигурят ваксини. А са знаели, защото от ЕК изрично казаха, че недоставените ваксини е заради искания от София за да имало по-голяма гъвкавост. Толкова гъвкави, че накрая останаха само ваксини на Астра Зенека. Тоест от правителството все пак са проявили избирателност в искания за по-голяма гъвкавост в полза на определена ваксина.
За да потушат пожара обещават милиони, но в бъдеще. Тъкмо направиха платформа за онлайн регистрация и .... ваксини няма.
Нека да е ясно, че при ваксините поне всички е ясно - числото на ваксинираните е почти равно на числото на получените ваксини. На склад няма какво толкода да се държи. За това всичко лъсва.
Стана ясно на всички, че властите умишлено водят нещата към пик на заразените преди и на изборите. За да си измие ръцете,храбрият Борисов остава медицинските власти да съобщават цифрите, изчезващите легла и накрая уж по медицински съображения да направят локдауна, не по политически. Опита и да децентрализизира отговорността към регионалните РЗИ, нищо че те нямат никакъв ресурс за компнесации и помощи.
И така постигнаха обратния на желания ефект - ядосаха доста хора и съм сигурен че това само ще повиши активността на изборите. Потенциалът за протестния вот е много по-голям от твърдото ядро на ГЕРБ. Нищо че на 2 и 3 април Щабът ще докладва апокалипсис - никой не им вярва. Никой
Едно е ясно - самохвалствата на Борисов на фона на реалния живот звучат като нелеп виц и желаещите да го накажат на изборите рязко нарастнаха.
Отвори, затвори, пари няма. Работа също. Този път се издъниха.
 
Фейсбук