Светият Граал на БГ политиката трябваше да бъде ръчния лост на кръга Луканов за запазване на властта на стария комунистически и десарски елит, т.е Държавна и Партийна Сигурност (ДПС).

Evgeni Kanev

Вчера гледам по БТВ “окомуш” момче, достоен реп на ДПС: млад, вече със самочувствие над закона, попил корпоративната култура на почетния председател, корпулентния бизнесмен и техните екзактни наместници в парламента.
Тази култура се е разпростряла всъщност в цялото политическо пространство. Всякакъв език е позволен освен срещу Създателя.
На въпрос на студент защо пестят името на Доган и Пеевски, авторът на “Аз определям правилата” се скри зад “Каквото каже законът”.
Острието Дончева пък тъпо се запъна, че без ДПС нямало как да има реформи, след като се издъни в договорка с другото статукво БСП.
Машаллах на такава опозиция - ДПС нека си царува, а моделът - века ли векува?
Да, ДПС беше замислено като равновесната точка в Лукановия план за българската политическа система. Нещо като “Ръководство въздушно движение” за излитане и приземяване на “леви” и “десни” политически проекти.
Светият Граал на БГ политиката трябваше да бъде ръчния лост на кръга Луканов за запазване на властта на стария комунистически и десарски елит, т.е Държавна и Партийна Сигурност (ДПС).
За съжаление, така вече десетилетия “излитат” само политически проекти с негово разрешение. От 2001 г формулата е толкова проста, че остава и до днес масово незабележима.
Намира се първо лицето на проекта: с естествена или придобита с медийни анаболи популярност. И около него се прави богато финансиран проект. Но понеже измамата скоро лъсва, в ход почти веднага е следващият политически проект, ситуиран като опозиция на последния проект.
Важно е да има джафкане кой е виновен, а никой да не се сеща за равновесната точка на модела.
Тя всъщност отдавна се е превърнала в лакмус за автентични и менте политици-менти и партии.
Затова докато не чуете назована като проблем точката и нейните лица - значи сте попаднали в мрежата на партия менте.
И вашият глас също става менте.
 
Фейсбук
колаж фейсбук