Севда е Мата Хари – тайна версия на прокуратурата

Севдалина Арнаудова е мистериозната Мата Хари, за която сам бившият премиер Бойко Борисов спомена пред германското „Франкфуртер алгемайне цайтунг” през 2020 г. Това споделил той и пред своя личен приятел Иван Гешев, главен прокурор на България. Севда била най-логичната заподозряна, тъй като имала неограничен достъп до вилата на премиера в Бояна.

Служителите от НСО я познавали отдавна, знаели, че е доверено лице на Боса, и никой нито я питал къде отива, да не говорим по какви въпроси. Това съобщиха за Фрог нюз източници от Държавното обвинение. Според тях Борисов и Гешев били учудени, че досега медии не са се добрали до тази версия.

Арнаудова е човек, на който вождът на ГЕРБ има и до днес огромно доверие. Тя го съпровожда във всичките му круизи с джипката, пуска филмчета от започнати строежи и ремонти, срещи с организирани фенове и прочие публични пиарски изяви. Тя е също така лицето, на което е била поверена важната мисия да се среща с бизнесмена Васил Божков в офиса му на „Московска“. Неслучайно тя попада и във фокуса на разследващите органи на МВР и бе задържана за 24 часа заедно с Борисов и бившият финансов министър Владислав Горанов.

Освен това Арнаудова е с тъмна коса, както става ясно от твърдения на компютърни специалисти, които са изследвали появилите се в медиите няколко записа, на които се вижда чекмеджето с пачките евро, златни кюлчета и пищов, както спящия по корем на спалнята Борисов. Видеата са от различни дати и години, което потвърждава тезата, че въпросната жена, позната вече като Мата Хари, не е била за еднократно задоволяване на „човешките нужди“ на тогавашния премиер, както той сам се изрази. Тя е била повече от това и затова е имала постоянен достъп до светая светих на партийния Бос. Освен това, може парите в чекмеджето да са част от тези, за които Божков твърди, че е предал чрез нея и Горанов за Борисов. Ако разбира се някога се докажат неговите думи. Борисов, Горанов и самата Арнаудова – кръстена от Божков в един комикс Шехерезада отрича категорично да имат нещо общо с онези 67 милиона на хазартния бос.

В публичното пространство се лансираха различни предположения за дамата, която седи зад маската на легендарната шпионка от Първата световна война. Всички те останаха в сферата на слуховете. Формалното разследване, с което прокуратурата се отчете по грандиозния скандал, така и не даде отговор на нито един от въпросите, възникнали покрай конфузната ситуация. Самият Гешев не даде нито един аргументиран отговор за това какво се е случило, откъде са милионите и как през охраната толкова пъти е минавала жена с пачки в джобовете и в дамската чанта.

 

Възможно е Севда да е заснела уличаващите Борисов кадри без да има лоши намерения, но някой да е попаднал на тях случайно. Съществува и вариант да е била съблазнена с подходящо предложение или да е притисната с компромат и по този начин кадрите да са се оказали в чужди ръце.

 

Знае се, че Арнаудова е била разпитвана по случая с Мата Хари, но нищо повече.

 

Няма да е изненада, ако и тази нова версия, която наистина е много логична, да остане без последствие, тъй като главен прокурор е все още Иван Гешев. Той няма да позволи ново разследване, а дори да се започне нещо в тази посока, ще отклони вниманието от истинските герои в този сюжет. Освен, че е предан на Борисов, той е в топли отношения и със Севда, с която си чати по време на едно от заседанията на парламетарната комисия, занимаваща се с полицейското насилие по време на протестите през 2020 г., смятат нашите източници. 

Експлозия във Фрог нюз: Севда е Мата Хари – тайна версия на прокуратурата (frognews.bg)