You are here

Скандал в храма: Горилите на Николай ступаха журналисти

Скандал в храма: Горилите на Николай ступаха журналистиМутренизация в „Св. Марина“, гардове със слушалки пазят владиката

С грозни сцени приключи литургията на г-н Николай днес. Многолюдната охрана на владиката разбута силово репортерите пред храм и културен паметник „Св. Марина“. Журналисти искаха да зададат въпроси на митрополита, но вместо това бяха ступани от горилите му. На земята бяха съборени няколко колеги, в снега се изтъркаляха и няколко микрофона. Безпрецедентното отношение на висшия духовник и армията му от гардове възмути част от гилдията. Стига бе, и Бойко Борисов не е пазен така. От какво се страхува Николай? Защо му е тая охрана? Пази се от миряните, или от опасните художници, които инициираха подписка срещу тапетите в „Св. Марина“?, зададоха въпроси пред Под тепето наши колеги.

Цялата служба днес бе очевадна демонстрация на мускули от страна на г-н Николай и обкръжението му. Владиката направи невиждана мобилизация, която по наша информация е продължила цели десет дни. Под тепетата за днешната поучителна литургия, чиято цел бе да се запушат устите на участвалите в подписката за съхранение на храмовете вече над 700 души, се изсипаха десетки автобуси от всички краища на най-голямата у нас епархия. Няколко буса дойдоха дори от Велико Търново. На входа на „Св. Марина“ фейс контрол играеха годзилите на Николай със слушалки в ушите. Те спираха всеки съмнителен според представите им човек и питаха „На къде?“. Също там, на входа, голобради момчета от семинарията събираха парафи за контра подписка- колко хубав бил станал храмът след ремонта. Естествено, всички миряни, докарани с автобуси от Пазарджик, Кърджали, Смолян и прочие, вписаха имената си в нея. Поучително дълго продължи и самата литургия- над 4 часа. В последните пет минути от службата си г-н Николай направи и молебена си за „вразумление“ на интелектуалците, които се осмеляват да надигат вой срещу безобразията му. Тях ги нямаше в храма (защо, четете след малко).

Най-скандален бе финалът на днешния цирк в „Св. Марина“, когато гавазите на Николай разхвърляха медиите. Обидно поведение. Тук сме, тъй като църквата се тресе от скандали, а те, висшите духовници, продължават да скандализират, отбелязаха репортери. Най-скандално бе не стълкновението между репортери и гардове, а държането на вторите и арогантното поведение на митрополита, който с ясен жест показа отношението си към медиите. А бабаитите му с удоволствие гледаха как журналистите се търкалят в снега след натиска им. Доволни сме от добре свършената работа, изпусна се пред репортер на Дарик една от горилите на г- Николай, впил поглед в съборен на земята телевизионер.

podtepeto.com