You are here

Скандал! Община Бургас е създала звено чрез съдебни изпълнители за мачкане на неудобни!

Нов вид държавен рекет е напът да взриви обществото!

Този път схемата е и с престъпен елемент, тъй като, за да бъде приложена се нарушават редица закони. Особено дейни по прилагането на тази
схема е община Бургас.

.Ето как функционира най-често схемата:

Съответния неудобен гражданин получава покана за доброволно изпълнение от държавен съдебен изпълнител, към поканата липсва приложена Заповедта за изпълнение, за да не може гражданинът в тридневния срок да възрази. Липсва и каквато и да е информация за номер на дело в Районния съд. Всичко е подчинено на внезапността и най-вече на изненадата за гражданите.

Прави впечатление, че сумите обикновено с в порядъка на 100-200 лева, което кара хората да ги внасят, за да си спестят допълнителни разправии, независимо, че не са длъжници.

В момента тече журналистическо разследване, което е напът да разтресе сериозно управляващите, които отново са се заиграли посред лято да поставят на колене будни и неудобни граждани.

Според журналистите, които извършват разследването ставало въпрос за добре организирана  група, която е съставена от длъжностни лица, които се възползвали от служебното си положение и правото им на достъп до информация, съдържаща лични данни.

Засега запазваме имената на журналистите в тайна, но имаме уверението, че ще ни запознаят с цялото журналистическо разследване и героите в него.

Прави впечатление според разследващия екип, че потърпевшите са предимно будни граждани и семейства на неудобни журналисти, които са изразявали неудобрението си срещу управляващите.

Схемата, в която ги вкарват е много коварна и отнема много нерви, разправии и разходи, за да бъде преустановен административния тормоз.

http://www.bnews.bg/article/245690-skandal_obshtina_burgas_e_sazdala_zve...