Слави Трифонов придобива ТВ "Стара Загора"

Снимка: © ПП "Няма такава държава"

 

Дългоочакваният медиен проект на Слави Трифонов вероятно ще се случи в ефира на ТВ "Стара Загора".

Фирмата, която притежава местната кабелна телевизия, е сменила целия си съвет на директорите на 10 октомври. Новият изпълнителен директор на "Статис" АД вече е Евгени Димитров-Маестрото. В борда влизат още Ася Тодорова и Диана Младенова, които участват в управлението на няколко търговски дружества, свързани със Слави Трифонов - включително продуцентската му компания "Седем-осми" АД.

Старозагорската медия е преместила и седалището и адреса си на управление в зала 12 на НДК в София, откъдето се излъчваше "Шоуто на Слави".

Според Търговския регистър действителен собственик на "Статис" все още е 52-годишният Дамян Желязков Георгиев. Вижда се обаче, че се обработва Заявление Б7 за вписване на обстоятелства относно действителни собственици от името на Станислав Тодоров Трифонов чрез компанията "Седем осми" АД и "Сет 666" АД.

ТВ "Стара Загора" е регистриран доставчик на кабелни линейни услуги в СЕМ от 2005 г. с национален обхват.

Във вторник Трифонов публкува тийзър за телевизионния си проект с името "7 / 8", който анонсираше, че медията ще се появи "скоро", без да се посочва конкретна дата.

Данните от финансовите отчети показват, че "Статис" АД има текуща печалба за последната година в размер на 42 хиляди лева. Приходите от оперативна дейност са в размер на 192 000 лв. Собственият капитал за миналата година е 208 000 лв., а общите задължения - малко над 50 хиляди.

https://www.webcafe.bg/newscafe/bulgaria/id_93757362_Slavi_Trifonov_pridobiva_TV_Stara_Zagora