You are here

Следователят Бойко Атанасов: Загатнах за пазарлък на прокурор Гешев с организирани престъпни групи

След участието си в предаването на Люба Кулезич по Би Ай Ти „Честно казано“, следователят-бунтар Бойко Атанасов е получил писмо от Комисията по професионална етика при Софийската апелативна прокуратура.

В писмото го уведомяват, че ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев е пуснал сигнал срещу него за негово изказване в предаването, излъчено на 19 септември. 

От писмото става ясно, че по сигнала на г-н Гешев е извършена проверка. Затова следователят от Следствения отдел на Софийска градска прокуратура Бойко Атанасов трябва да се яви за изслушване в Комисията по професионална етика. От какво се е притеснил г-н Иван Гешев, че е пуснал незабавно сигнал срещу следователя?  В студиото на „Просто Диков“ Атанасов разкри за премеждията си заради голямата му уста.

„Образуваха ми канонада от проверки, главният прокурор Сотир Цацаров и неговият заместник наредиха да ми се образуват проверки първоначално в Апелативна прокуратура, след това във Върховна-касационна прокуратура, в последствие в Софийска-градска прокуратура. До момента всички ресурси се мобилизират в непрекъснати проверки за това какво съм искал да кажа и защо съм изразявал личното си мнение“, посочи следователят.

Той допълни, че копия от материалите не са му дадени, въпреки че ги е искал през съда. „От време на време ми се показват някакви материали, че ще бъда наказан или ще ми бъде намалено трудовото възнаграждение. Очевидно от мен се иска да спра да говоря, но аз няма да спра, защото нещата са доста сериозни“, посочи Атанасов.

„При Люба Кулезич загатнах за неща, свързани с работата на прокурор Иван Гешев. Бях казал неща, които са смущаващи – за пазарлък с организирани престъпни групи, срамни споразумения по делото „Недосегаемите“. Делото беше с много голям обществен интерес и ставаше въпрос за данъчни престъпления за милиарди, групата се призна за виновна и беше сключено тайно споразумение с Иван Гешев“, каза Атанасов и допълни, че е сигнализирал върховна прокуратура многократно срещу действията на Гешев, но отговор не е получил.

https://frognews.bg