You are here

След година пауза Борисов пак е на парламентарен контрол

Премиерът Бойко Борисов ще вземе участие в днешния парламентарен контрол след почти една година отсъствие. За последно премиерът е отговарял на депутатски въпроси преди почти една година - на 7 юли 2017 година.

Миналата седмица финансовият министър Владислав Горанов обясни рядкото присъствие на министър-председателя с това, че той „не може да си губи времето с парламентарния контрол, в който дебатът истеризира“. 

Днес Борисов ще трябва да отговоря на въпрос на Антон Кутев от БСП: „Какви са договореностите, които постигнахте с руския президент по отношение на доставките на природен газ за България“.

 

По време на парламентарния контрол в това народно събрание Борисов е отговорил на около 20 въпроса, като повечето от отговорите му са били писмени.

 

Борисов ще присъства и на срещата на високо равнище за бъдещето на Европейската кохезионна политика, част от европредседателството на България.

 

На нея ще бъде предадена и международната подписка от над 140 хил. души в защита на Кресненското дефиле. Подписите са събрани за три месеца в международна кампания.

https://frognews.bg