You are here

След "суджук гейт" Живко Мартинов се сдоби с 6 обвинения

Засега му е определена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 45 хил. лева

Заради скандала със суджука, прокуратурата повдигна обвинение на ексдепутата от ГЕРБ Живко Мартинов. Той е привлечен към наказателна отговорност за шест отделни престъпления, съобщава Нова ТВ. 

Определена му е мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 45 000 лева – пари, които той трябва да внесе до 10 дни. 

В хода на разследването прокурорите са събрали доказателства и за извършено престъпление по служба от Розалина Брайкова, директор на Областната дирекция по безопасност на храните в Добрич.

Причината - на 13 юли тази година в град Добрич тя е нарушила служебните си задължения като издала заповед за спиране на експлоатация на обект на дружество, което е собственост на човека, подал сигнал в прокуратурата срещу Живко Мартинов.

"Заповедта е издадена без да са налице доказателства за оплаквания от храната, предлагана в обекта, направени от потребители, без да са налице данни за вредни за здравето последици от консумираната в обекта храна, без да са налице допуснати от търговеца нарушения, свързани с негодна за консумация храна", съобщават от прокуратурата. Спрямо Брайкова е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 5 000 лева.

http://www.faktor.bg

Tags: