You are here

След толкова много насилие от държавата, облечено в законова форма от извънредни съдилища, да ми говорите, че у нас има правосъдие?

Ilian Vassilev

Ето това е обикновен фашизъм - след толкова много насилие от държавата, облечено в законова форма от извънредни съдилища, да ми говорите, че у нас има правосъдие? Апелативният "СПЕЦ" съд бил решил в тайно заседание?! Да не мислите, че Народният съд е бил много по-различен? Тя продължавала да бъде опасна - разбирай, още се опъвала, още протестирала, още не клякала - трябва да бъдеш пречупен и тогава те пускат. Това мотиви на съд, или на Вишинска прокуратура е : "Касае се за поведение на подсъдимите, демонстриращо поставяне над закона и безнаказаност !? /алоу още съдебния процес не е приключил за да обсъждате поведението на обвиняемите !?/, разкриващо нежелание за съобразяване с установения правов ред /!? - Гестапо/, склонност към извършване на действия за препятстване на правосъдието и навреждане на лица, позволили си да изнесат компрометираща ги информация. Ето защо необходимостта от задържане за нито една от двете подсъдими не е отпаднала, а избраната от СНС по-лека алтернатива „домашен арест“ не е в състояние напълно да обезпечи неутрализирането на обсъждания риск, особено при положение, че събирането на доказателства не е приключило."
Само помислете, двете жени, срещу които до този момент няма човек, който да е свидетелствал, че са искали пари са задържат вече шест месеца, т.е. още съда мисли, а този, който безспорно е доказан, че е искал и взел подкуп, е на свобода, без прокуратурата да обжалва.
Знаете ли, понякога си мисля, че мутрите бяха по-социално приемлививи и по-своему "честни" - насилието, което упражняваха, защото никога не се криеха зад морални императиви или законови рамки. Тези "Спец" юнаци , които реализираха алтернативата на истинската съдебна реформа, в изпълнение на Цацаров, произведоха тих и пълзящ фашизъм.
Няма нужда от съд, като прекараш години в ареста, си сготвен. Вече няма нужда от присъда и съд. След това гони Михаля, и дори да получиш възмездие от ЕС съд, никой не може да ти върне годините, нито да накаже насилниците в закона.
Къде е протестът довечера?

Фейсбук