Слуги на Борисов се опитали да се опитаха да сменят цифрите и да "нарисуват" количества внесен азерски газ със задна дата от първи януари.

 
Днес се разигра една изключително смешна история. За да измъкне Борисов и Николай Павлов от гафа с имагинерната диверсифискация без да получим грам азерски газ, БТГ се опитаха да сменят цифрите и "нарисуваха" количества внесен газ със задна дата от първи януари. След което изглежда разбраха че стъпиха на мина и имат огромен репутационен риск, тъй като платформата на ЕНТСОГ не промени цифрите и след обяд се върнаха към старото положение с нулите.
Вече дори не ми е интересно че са тотално объркани. Става въпрос за важни институции в държавата. Докато министър Петкова се оплакваше че експерти демократи не се радват на диверсификация, вероятно са искали тя да има "доказателства". Толкова ниска топка не съм виждал през живота си.
Разбирам че са много объркани, и Борисов ги гони, но играта с цифрите и "стъкмистиката" е много, много опасно нещо, защото тези оперативни данни се следят не само у нас, но и от пазари, и формират поведение на пазарни играчи. Като нищо могат да ни осъдят.
Скоро ще имате повече информация.
 
Фейсбук