Снимките на спящия Борисов се превърнаха в световна новина

Българският министър-председател Бойко Борисов обвини политическите си опоненти, че се опитват да подкопаят правителството му с цел блокиране на България по пътя й към еврозоната.

Това информираха редица световни медии, цитирани от БГНЕС.

 

Специално внимание е обърнато на отправените към президента Румен Радев обвинения, че шпионира министър-председателя с дрон, получен от Китай.

Македонската информационна агенция МИА коментира, че реакциите в България не стихват след публикуваните в публичното пространство снимки от обитаваната от премиера резиденция, на една от която се вижда как той спи полугол. "Съпартийците на Борисов изразиха отвращение от постъпката, а онези на страната на Радев се питат, защо изобщо някой би снимал тайно българския премиер, докато спи", пише агенцията.

Медиите обръщат специално внимание на факта, че на шкафчето до главата на българския премиер има пистолет. Не са оставени без внимание и пачките с банкноти от 500 евро и няколко златни кюлчета от друга снимка, които изглежда, се намират в същата тази спалня.

Брюкселското издание Euractiv припомня, че преди седмица анонимен подател предостави на медиите запис, в който глас, подобен на този на Борисов, прави цинични коментари по отношение на друг политик, признава тормоз над компания и се подиграва с премиери на някои държави от ЕС. Изданието подчертава, че записът вероятно е направен през април 2018 г.

Борисов не оспори истинността на снимката, на която той спи в държавната резиденция, но твърди, че всичко останало е постановка, организирана от неговите политически противници.

В коментара си "Ройтерс" уточнява, че България, която е една от най-бедните страни на Европейския съюз, се надява да се присъедини към т.нар. чакалня на еврозоната през юли. Изданието цитира изказването на Борисов, че влизането в банковия съюз ще осигури строг надзор над паричните потоци и банките и ще постави категорично в евроатлантическата общност страната, известна като един от близките сателити на Съветския съюз.

https://frognews.bg/novini/snimkite-spiashtiia-borisov-prevarnaha-svetovna-novina.html