Сотир Цацаров даде Кирил Петков на прокуратурата

Председателят на КПКОНПИ поиска държавното обвинение да провери и самия него

Шефът на Антикорупционната комисия /КПКОНПИ/ Сотир Цацаров сезира прокуратурата с искане за извършване на проверка за неговите действия и твърденията на Кирил Петков, които „навеждали на извод за извършено престъпление“. Това заявиха от КПКОНПИ в отговор на въпрос на Dir.bg как биха коментирали намеренията на министър председателя Цацаров да бъде предаден на прокуратурата.

На 14 януари на Цацаров получи акт, с който му беше отнет достъпа до класифицирана информация, заради ненадеждност.

На 16 януари министър председателят Кирил Петков в интервю за bTV заяви, че има последствия от изнесената от Цацаров класифицирана информация и случаят вероятно ще бъде предаден на прокуратурата.

Цацаров заявява още в иска до прокуратурата, че обжалва акта за отнемане достъпа му до класифицирана информация по реда на закона, като категорично заявява, че „този сигнал не е свързан с процедурата по обжалване, а касае само публично заявените твърдения на г-н Петков за евентуално престъпно поведение“. 

Днес бившият главен прокурор подаде официално своята оставка в Народното събрание и поиска да бъде освободен като шеф на КПКОНПИ.  

 

източник: КПКОНПИизточник: КПКОНПИ