Специалистите предупреждават днес да не проветрявате, да не карате колело и да носите маски против мръсен въздух

Мдаа ... Специалистите предупреждават днес за Бургас да не проветрявате, да не карате колело и да носите маски против мръсен въздух ?!

И защо е така ? Защото трябва да благодарим на любимият кмет Димитър Николов и на чиновниците и общинските съветници от любимата Партия -ГЕРБ ?!! И така тринадесета година ...

Тук-там с малка пауза от по-чист въздух и отново и отново мръсотия и вероятна корупция ... А защо вероятна корупция ?! Ами защото властта - законодателна и изпълнителна и дори съдебна е в ръцете им, но не са направили почти нищо за 13 години освен една мобилна станция за измерване и предстоящи още две подобни за измерване на мръсотията.

Днес сайтът Air Visual.com предупреждава визуално към 07.00 часа на 11 февруари, че въздухът в Бургас е НЕЗДРАВОСЛОВЕН за чувствителни групи  и дидактически показва със символи, кое не трябва да правят бургазлии в жк Изгрев и кв. Долно Езерово- долу вляво в правоъгълника ограден от нас в червено . 

Не трябва да проветрявате, да карате колело и е желателно да носите маски против мръсен въздух ...

Сайтът не е бургаски и не е български иначе отдавна щяха да го пипинат и да сменят данните вероятно, но...

Порадвайте се, бургазлии !

Ако някой не вярва може да погледне в нета ... От данните разбираме, че от неделя до вторник -цели 48 часа замърсяването е наднормено, но чичо Митко и новата зам.-кметица Весна нито дума, нито звук не обелват, а са длъжни да го сторят според техните общински планове, но баба Тонка от РИОСВ Бургас също мълчи като риба и ...

Това са хората отговорни и по закон, не само по съвест да опазват околната среда, но ...

Не са ли нагли, а ?!!

"Под лупа"